Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Divi iemesli, kāpēc, vārot kartupeļus, der pievienot citronu. Skaidro Raimonds Zommers (3)

Vārīti kartupeļi ar zaļumiem. Ilustratīvs attēls.
Vārīti kartupeļi ar zaļumiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Nastivan/Shutterstock.com

Vārīti kartupeļi ir populāra piedeva, kuras pagatavošana jau nekādas īpašas zināšanas neprasa. Labā ziņa – bieži varam uzzināt dažādus knifiņus, kas pat visierastākos ēdienus var pacelt jaunā līmenī.

Lai vārīti kartupeļi būtu garšīgi, pirmais noteikums ir vārīšanas procesā ūdenim pievienot sāli. Bet tas nav viss.

Šefpavārs Raimonds Zommers raidījumā "Šefu gaidījāt?" atklāj, kāpēc, vārot kartupeļus, der pievienot daiviņu citrona. Iemesli tam ir divi:

  1. Skāba vide palīdz kartupeļiem nepārvārīties;
  2. Izvārītajiem dārzeņiem tiek piešķirtas vārdiem grūti aprakstāmas, tīkamas garšas nianses. 

Skaties raidījuma fragmentu:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu