Kāpēc pārtikas plēvi glabāt saldētavā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Pārtikas plēve un dārzeņi. Ilustratīvs attēls.
Pārtikas plēve un dārzeņi. Ilustratīvs attēls. Foto: goffkein.pro/Shutterstock.com

Pārtikas plēve ir gan māju, gan restorānu virtuvē saimniekojošo palīgs, kas, pareizi lietots, var ievērojami uzlabot daudzu produktu glabāšanas laiku. Tomēr darbošanās ar to mēdz būt varen piņķerīga.

Pārtikas plēve pielīp gandrīz visam, ieskaitot sevi. Tas var apgrūtināt izstrādājuma lietošanu, jo plānā plastmasas loksne var ātri salipt kopā murskulī, kuru pēc tam grūti atlipināt, lai varētu turpināt normāli lietot.

Labā ziņa – to var ļoti vienkārši atrisināt.

Tas var izklausīties dīvaini, taču,

uzglabājot pārtikas plēvi saldētavā, tā kļūst mazāk "lipīga".

Tādējādi ir daudz vieglāk novilkt to no ruļļa un izmantot pārtikas nosegšanai, jo iesaiņojums automātiski nepieķersies nekam, kam tas pieskaras. Pārtikas plēve joprojām spēs pielipt pie sevis, bet tikai tad, kad to vēlaties, vēsta "Chowhound".

Pārtikas plēve.
Pārtikas plēve. Foto: Andriana Syvanych/Shutterstock.com

Noslēpums zinātnē

Pārtikas plēve nav īpaši apstrādāta ar kaut ko, lai būtu lipīga. To dara statiskā elektrība. Aukstums to samazina, un šī materiāla lietošana kļūst mazāk kaitinoša.

No plēves uzglabāšanas saldētavā ir vēl kāds ieguvums – tā kļūst elastīgāka un izturīgāka, kas ir īpaši noderīgi, ja jāpārsedz neregulāras formas vai ar izteikti spiciem stūriem.

Tomēr aicinām pēc iespējas biežāk, ja tas ir iespējams, izmantot pārtikas glabāšanai daudzreiz lietojamus traukus, rūpēs par planētu un samazinot atkritumu daudzumu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu