Aicina pieteikties "Mājas kafejnīcu dienām 2024"

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
“Mājas kafejnīcu dienās” Suitu novadā
“Mājas kafejnīcu dienās” Suitu novadā Foto: Publicitātes foto

Šogad Latvijā kopumā 42 galamērķos notiks ceturtās "Māju kafejnīcu dienas 2024". Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina lauku saimniecības, uzņēmējus un vietējo kopienu entuziastus pieteikties.

Pasākums norisināsies no 29.jūnija līdz 15.septembrim, savas durvis apmeklētājiem varēs vērt saimnieki, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu.

Pieteikties aicināti arī ēdināšanas uzņēmumi - kafejnīcas, restorāni, krodziņi, viesu mājas - ar īpaši šim pasākumam izstrādātu ēdienkarti un piedāvājumu.

LIAA norāda, ka akcijas dalībnieki šajās dienās atver savas mājas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem, piedāvājot to visu baudīt kopā ar saimnieku sarūpētu aktivitāti.

LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja norāda, ka

pērn "Mājas kafejnīcu dienas" apmeklēja 65 000 viesu un kopumā akcijā piedalījās 450 dalībnieku.

Pieteikties dalībai "Mājas kafejnīcu dienām" var sazinoties ar reģionālajiem koordinatoriem. Plānots, ka vairums reģionālo koordinatoru mājas kafejnīcu pieteikšanos izsludinās tuvākajos mēnešos.

Lai sagatavotos pasākumam, saimniekiem būs jāiziet Pārtikas un veterinārā dienesta apmācības un jāsaskaņo ēdienkarte ar dienestu, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta instruktāža, kas notiks attālinātā formā.

Tāpat katrs saimnieks varēs noklausīties seminārus par viesmīlību, pasākumu noformēšanu, kā arī īsumā par mārketinga aktivitātēm akcijas laikā.

"Mājas kafejnīcu dienas" katrā galamērķī notiek vienu reizi gadā - vienu vai divas dienas kādā no vasaras nedēļas nogalēm. Pasākuma mērķis ir saglabāt un atbalstīt ēdināšanas nozari laukos un veicināt vietējo tūrismu - ieinteresēt tūristus iepazīt lauku dzīvi, atbalstīt vietējos uzņēmējus, veicināt vietējās produkcijas noietu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu