Kur nonāk Centrāltirgū neiztirgotā gaļa? (1)

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: IMAGO/Gottfried Czepluch

Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" skaidro, kas notiek ar Rīgas Centrāltirgū tirgotajiem produktiem, kad tiem beidzas derīguma termiņš.

Kā norāda SIA "Rīgas nami" pārstāve Dace Preisa, katram produktam ir pieejama kartīte ar informāciju, kad dzīvnieks ticis nokauts, gan gaļas izcelsmes valsts, gan cita svarīga informācija.

Ja vienas dienas laikā produkciju neizdodas pārdot, to pa nakti uzglabā ledusskapjos. 

Produkcijai beidzoties derīguma termiņam, tā nonāk utilizācijas saldētavā. 

Raidījums stāsta, ka neiztirgotā produkcija tiek pārstrādāta atvasinātajos produktos, piemēram, kompostā, biogāzē vai pelnos.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu