Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vai olas svaigas? Vienkārša pārbaudīšanas metode

Foto: MaryShutterstock/Shutterstock.com

Ja olas uzglabātas atbilstošos apstākļos, tās uztura ir lietojamas ilgāk nekā norādīts uz iepakojuma. Bet kā to noteikt, jo atšķirībā no citiem produktiem, ne oža, ne tauste te nepalīdzēs.

Olas čaumala aizsargā olu un mēs nevaram to pasmaržot, lai saprastu, ka ēšanai tā vairs nav derīga. Arī čaumala neizmainās un nevar kalpot kā rādītājs par olu svaigumu.

Tāpēc sameklē augstāku glāzi vai krūzi, piepildi to ar ūdeni un liec iekša olu. Atkarībā no olas novietojuma ūdenī, var noteikt, vai ola veca.

Trīs varianti:

1. variants, kas ir vislabākais: ja ola ir svaiga, tā nogrimst un paliek tvertnes dibenā horizontāli.

2. variants: ja tā vairs nav pirmā svaiguma, tad tvertnē atradīsies apmēram pa vidu vai trauka apakšā nedaudz slīpi un ar resno galu uz augšu. Bet uzturā ir joprojām lietojama.

3. variants: savukārt, ja ola ir bojāta un uzturā vairs nav izmantojama, tā nekavējoties uzpeldēs virspusē.

Receptes ar olām iedvesmai:

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu