Latvija var: latviešiem sudrabs un bronza Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionātā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

Aizvadīts jau trešais Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionāts. Otro un trešo vietu ieņem latvieši – “Mežpils alus” vēstnieks Edgars Magons un “Valmiermuižas alus” someljē Uldis Līcis.

“Mežpils alus” vēstnieks Edgars Magons izcīnījis sudraba godalgu, vien par dažiem punktiem piekāpjoties Igaunijas pārstāvim Martinam Vahtram, kurš ir “Nordic Brewery” galvenais aldaris. Trešajā vietā ierindojās “Valmiermuižas alus” someljē Uldis Līcis. Sacensības, kurās tika pārbaudīta prasme “aklajā” degustācijā atpazīt dažādus alus veidus, kā arī teorētiskās zināšanas par alu un prasme noteikt alus un ēdienu saderības, norisinājās novembra beigās Tallinā.

Foto: Publicitātes foto

Pirms konkursa fināla, kas norisinājās vairākās kārtās, notika arī nacionālā atlase, kurā varēja pieteikties ikviens ar alus nozari saistīts interesants. To, kurš dosies pārstāvēt Latviju čempionātā, noteica gan “aklās” degustācijas rezultāti, gan teorētiskās zināšanas, gan prasme apkalpot viesus pie galdiņiem, palīdzot katram izvēlēties piemērotāko alu un pasniedzot to atbilstošā temperatūrā un glāzē. Arī čempionāta ietvaros bija gan teorētiskie uzdevumi, gan četru alus veidu “aklā” degustācija.

Foto: Publicitātes foto

Uzvaru šogad izcīnīja Igaunijas pārstāvis, un tikai 3 punkti šķīra pirmo vienu no otrās. “Šīs sacensības ir lielisks veids, kā pārbaudīt savas zināšanas, saprast, cik daudz izdevies apgūt, kas vēl pilnveidojams u.tml. Tā ir arī iespēja paplašināt profesionālo kontaktu loku, tāpēc noteikti piedalīšos arī nākamajā gadā,” stāsta sudraba godalgas ieguvējs Edgars Magons.

Latvijas pārstāvji izsaka pateicību Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācijai un Latvijas Bārmeņu Federācijai par atbalstu sagatavošanās procesā, kā arī aicina visus interesentus nākamgad būt aktīviem, piesakoties nacionālajā atlasē.

Foto: Publicitātes foto

Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionāts savulaik aizsākās kā Igaunijas Labākā alus someljē konkurss, kas Igaunijas Vīnziņu asociācijas vadībā tiek organizēts jau deviņus gadus. Pēdējos trīs gadus šis konkurss kļuvis starptautisks, aicinot alus ekspertus no Baltijas un Ziemeļvalstīm.

Konkursantus vērtēja starptautiska žūrija, un trīs finālisti savas prasmes pārbaudīja skatītāju priekšā uz “Kultuurikatlas Stalker” zāles skatuves. Konkursa dalībniekiem bija jāiepazīst alus vēsture, dažādas brūvēšanas metodes, ražotāji un, protams, arī dažādas nianses pasniegšanā un alus un ēdienu saderībā. Papildus iepriekšminētajam bija jānogaršo un jānosaka dažādi alus veidi.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu