Trīs palīgi ātrai un vienkāršai tējkannas attīrīšanai no kaļķakmens

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Elektriskā tējkanna ar kaļķakmeni. Ilustratīvs attēls.
Elektriskā tējkanna ar kaļķakmeni. Ilustratīvs attēls. Foto: adnews86dups/Shutterstock.com

Ūdens kvalitātes ietekmē mūsu tējkannas mēdz apkaļķoties, kļūstot ne vien vizuāli nepievilcīgas, bet atstājot arī ietekmi uz ūdens garšu. Labā ziņa – tas ir atrisināms. Vēl labāka ziņa – vismaz kāds no produktiem, kas var palīdzēt, visticamāk, ir atrodams tavā virtuvē.

Veikalos ir nopērkami dažādi līdzekļi tējkannu tīrīšanai, tomēr vairums no tiem nav pilnībā dabīgi, tāpēc ir vērts apdomāties vai vēlies tīrīt tējkannu ar šādiem līdzekļiem un pēc tam uzturā lietot to ūdeni.

Ir trīs lieliski līdzekļi no virtuves, kas var tev palīdzēt tējkannu atbrīvot no kaļķakmens kārtas: citrons, etiķis un citronskābe.

  • Ar citronu – piepildi tējkannu ar aptuveni 500 ml ūdens un pievieno sagrieztu citronu, uzvāri.
  • Ar etiķi – uz litru ūdens lej aptuveni 5 ēdamkarotes etiķa. Uzvāra. 
  • Ar citronskābi – tāpat kā ar etiķi, piepilda tējkannu līdz atļautajam daudzumam, pievieno 4 ēd. k. citronskābes uz vienu litru ūdens un visu uzvāra. 

Lai rezultāts labāks, neatkarīgi no tā, kuru produktu izmanto tīrīšanai, ja kaļķakmens ļoti biezā slānī, ūdeni uzvāra vairākas reizes un ļauj tam kādu laiku pastāvēt, atdzist. 

Pēc mazgāšanas ar skābajiem produktiem, tējkannā noteikti uzvāri arī tīru ūdeni un noslēgumā vairākas reizes izskalo ar tīru, aukstu ūdeni, lai atbrīvotos no izteiktās smaržas un iespējamā garšas piejaukuma.

Lai izdodas un tējkanna spīd kā jauna!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu