Iespējams, vienkāršākais veids, kā atbrīvot pistācijas no čaulas (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Grauzdētas pistācijas ar čaulu. Ilustratīvs attēls.
Grauzdētas pistācijas ar čaulu. Ilustratīvs attēls. Foto: Don Pablo/Shutterstock.com

Lai arī pistācijas ne tuvu neierindojas maciņam draudzīgāko riekstu sarakstā, grauzdētas, ar drusku sāls, tās patiesi ir īsts kārums, un palaikam, īpaši atrodot labu piedāvājumu, ar tām labprāt panašķējamies. 

Lai arī pistācijas var iegādāties grauzdētas un bez čaulas, vairums dod priekšroku nelobītām. Vai tas ir pievilcīgākas cenas dēļ vai tāpēc, ka arī pats lobīšanas process aizrauj? Visdrīzāk abējādi. 

Kad no veikala nelobītas pistācijas atnestas, jāķeras pie to baudīšanas, atbrīvojot no cietās čaulas.

Kāds vietnes "Tik tok" lietotājs padalījies ar savu metodi, kā pistācijas atbrīvot no čaulas. Un tas ir paveicams ar vienu roku!

Skaties video:

@motorcityeats Am I the only one? #thismanyyears #tiktoktaughtme #pistachio #howto #ASOSChaoticToCalm ♬ Campfire - Charmer & Klay

Tātad viss gaužām vienkārši – pistācija tiek satverta aiz tās puses, kur čaula ir atvērta, un tiek saspiesta, cik iespējams, kopā, tādējādi panākot, ka atplīst tā daļa, kas joprojām satur abas puses kopā. Pasakaini, vai ne?

Tomēr taisnības labad medus mucai pievienosim dažas piles darvas. 

Pirmkārt, ja pistācija ir plati atvērusies, izmantojot abas rokas, čaulu var mierīgi atvērt, plēšot katru tās pusīti uz savu pusi.

Otrkārt, video redzamā metode būs lietojama tikai tām pistācijām, kuras ir plaši atvērušās; nereti tieši šādas pistācijas iepakojumā ir mazākumā. 

Bet ko darīt ar tām pistācijām, kuras pavērušās pavisam nedaudz? 

Daudzi noteikti iedomājas: "Kā? Vienkārši – liec mutē un kod." Tas, protams, ir variants, bet zobārsts par to noteikti nebūs sajūsmā un tu pats arī ne, ja piepildīsies ļaunākais scenārijs un nolūzīs kāds zoba gabaliņš.

Un nē, arī ar nagiem nav jāknibinās.

Patiesībā atvērt var vienkāršāk, izmantojot otru pistāciju vai jau notiesātas pistācijas čaulas pusīti.

Lūk, šādi:

@howdoesshe This is how you open those hard to open ones! #lifehacks #tipoftheday #mustsee #healthylifestyle #pistachios #easy ♬ Hold On - Moguai,Cheat Codes

Un vēl ir tie rieksti, kuru ēdamā daļa ir pilnībā noslēpta čaulā. Tur labāk ņem talkā riekstu standziņas. Ja tādu nav, noteikti līdzēs gaļas āmurītis un roku spēks.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu