Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Karstums un krampji: kurš pipars ieņem asākā pipara titulu, kādas ir sajūtas, to apēdot?

"Carolina Reaper" kritis no troņa
Raksta foto
Foto: AP Photo/Jeffrey Collins

Līdz šim par asāko piparu pasaulē tika uzskatīts "Carolina Reaper". Eds Karijs, kurš bija arī šī pipara selekcionārs, ir izaudzējis ko vēl asāku, to nobaudījis un padalījies arī ar tā brīža sajūtām, vēsta ārvalstu mediji.

Eda Karija aizraušanās ar pipariem sākās jau bērnībā, kad viņš dzīvoja Rokhilā, Dienvidkarolīnā. Viņš saka, ka ir "apsēsts" ar pipariem – pat iesāk dienu ar "piparu eļļu" kafijā.

Karijs Dienvidkarolīnā vada uzņēmumu "PuckerButt Pepper Company", kur viņš degustē piparus un asākās mērces pasaulē. Viņš ir tāds piparu fanātiķis, ka pievieno piparus arī desertiem.

Taču viņa paša radītais Pipars X bija kaut kas tik īpašs, ko pat viņš nevarēja paredzēt, jo Ginesa rekordu grāmatā tas ir kronēts par pasaulē asāko piparu.

Karijs par pasaulē asākā pipara degustāciju saka: "Kad es apēdu veselu piparu, garša bija jūtama uzreiz. Bet uzreiz jau bija tas karstums. Un karstums bija neizturams. Tā bija sava veida eiforija."

Viņš sacīja, ka viņam sākās krampji. "Tie krampji kļuva neizturami."

Dažas stundas pēc atlabšanas Karijs atkal ēda paša selekcionētos un izaudzētos piparus.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu