Pārtikas un delikatešu eksperts "Reaton" noskaidrojis, ka Latvijas iedzīvotāji visbiežāk, pusdienojot ārpus mājām, tērē no pieciem līdz desmit eiro, savukārt par vakariņām gatavi maksāt desmit līdz 20 eiro.
Iedzīvotājiem tika vaicāts, kāda ir naudas summa ko viņi visbiežāk maksā par pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. 37% respondentu pauda, ka optimālā summa ir robežās no pieciem līdz desmit eiro, savukārt otra populārākā atbilde 27% gadījumu bija – nemēdzu pusdienot kafejnīcās, restorānos vai ēdnīcās. 21% aptaujāto sacīja, ka pusdienām tērē līdz pieciem eiro. "Iepazīstoties ar aptaujas rezultātiem, var secināt, ka iedzīvotāji savās ikdienas gaitās ir samērā taupīgi un rūpīgi atlasa vietas, kur pusdienot par pieņemamu cenu. Arī mēs kā nozares līderis jūtam dažādas izmaiņas ēdināšanas jomā, piemēram, produktu izvēlē un sortimenta daudzveidībā," saka "Reaton" Pārtikas un delikatešu departamenta zīmola vadītāja Baltijas valstīs Vija Tirzmale. "Tieši sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi ir tie, kuri ātri pamana izmaiņas iedzīvotāju pirktspējā un ekonomiskajā situācijā kopumā, tāpēc spējam savlaicīgi reaģēt, pielāgojoties svārstībām nozarē."
Pārskatot datus šķērsgriezumā, noskaidrots, ka 49% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem par pusdienām tērē no pieciem līdz desmit eiro, kas ir ievērojami vairāk nekā citās vecuma grupās.