Ogas saldas, bet raža varētu būt labāka! Kādas atziņas gūtas Vīnogu izstādē?

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: jakkapong somnongwa/Shutterstock

Sestdien, 16. septembrī, Bauskas pils pagalmā, Vīnogu izstādē, varēja apskatīt un nogaršot dažnedažādas vīnogas, vēsta Dienas ziņas.

Vīnogu audzēšana Baltijas reģionā pēdējo gadu laikā kļuvusi arvien populārāka, un tiem, kas uzdrīkstējušies audzēt vīnogas, izdevies arī pierādīt, ka mūsu klimata zonā var izaudzēt ne tikai skābas, bet arī ļoti saldas ogas.

Ražu un garšas kvalitāti gan ietekmē laikapstākļi, kas šogad ogām nav bijuši tie labvēlīgākie.

Selekcionārs Gatis Kužums stāsta, ka viņam izdevies izaudzēt 40 jaunas šķirnes.

"Ja nebūtu viss apsalis, man te būtu apmēram divtik daudz tās vīnogas. Pašlaik man ir 183 šķirnes atvestas. Bet būtu bijis pie 300. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, cukurs ogās ir augstāks, skābe – mazāka. Tā kā vismaz tas ir labi," piebilda Kužums.

Visu sižetu skaties šeit!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu