Apdraudēta "Prosecco" un citu Eiropā iecienītu vīnu ražošana

Receptes.lv
Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments 2
Dzirkstošais vīns - prosecco. Ilustratīvs attēls.
Dzirkstošais vīns - prosecco. Ilustratīvs attēls. Foto: SingerGM/Shutterstock.com

Negatīvās klimata pārmaiņu sekas ir aizsniegušās jau līdz vīna ražotnēm. Eksperti pauž bažas, ka dažus Eiropā iecienītus vīnus, tostarp "Prosecco", iespējams, drīzumā vairs neražos, vēsta "Euronews".

Dzirkstošais vīns "Prosecco" tiek ražots Itālijas ziemeļaustrumos, Friuli-Venēcijā Džūlijā un Veneto reģionā no aromātiskām "Prosecco" vīnogām. Par "Prosecco" bieži runā kā par vieglu un vienkāršu vīnu, jo tā ražošanā neizmanto klasisko fermentāciju pudelēs – kā franču šampanietim vai spāņu kavai.

Taču vīnogu raža ievērojami sarūk laikapstākļu dēļ. Jaunā pētījumā, kas publicēts žurnālā "iScience", secināts, ka "vīnogu raža ir apdraudēta".

Ekstremāli laikapstākļi apgrūtina īpaši "Prosecco" ražotājus. Pēkšņi, intensīvi nokrišņi izraisa augsnes eroziju. Savukārt sausums ir vēl viena problēma, kas ārkārtīgi ietekmē augu apūdeņošanu.

Šogad "Prosecco" ražotājus pārpludināja milzīgi pavasara nokrišņi un krusas, kam sekoja tveicīgi karsta vasara.

Klimata pārmaiņu izraisītie nestabilie laikapstākļi var samazināt Itālijas vīnogu ražu līdz pat piektdaļai, lēš ražotāji.

Facebook Draugiem Whatsapp Pinterest
Comments 2

Tēmas

Receptes.lv iesaka
Lasītākais šonedēļ
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu