Vai izcepta pietiekami? Cilvēki bažījas par vistas gaļas drošumu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Cepta vistas krūtiņa.
Cepta vistas krūtiņa. Foto: apolonia/Shutterstock.com

Internetā strauji un krietnā daudzumā izplatās video, kuros cilvēki attēlo vai stāsta par savām bailēm no vistas gaļas jeb chicken anxiety. Par ko ir runa un vai šādas bailes ir pamatotas?

Ja liellopa gaļu varam ēst jēlu, piemēram, pagatavotu kā tartaru, tad ar vistas gaļu ir pilnīgi pretēji. Tai jābūt  kārtīgi termiski apstrādātai, jo jēlas vistas gaļas lietošana var nopietni apdraudēt veselību - tajā var būt gan parazīti, gan baktērijas.

Vietnē "Tik Tok" izplatās un lielu popularitāti guvuši vairāki video, kuros cilvēki parāda vai komentē savas bailes no jēlas vistas gaļas ēšanas.

Lietotājas @anysiaaa_  video,  kurā redzams, kā viņa ar lāpstiņu sadala nelielus vistas gabaliņus, kas cepas uz pannas, vēl mazākos, skatīts 11,3 miljonus reižu. 

Video papildināts ar komentāru: "Kad tev ir bailes no neizceptas vistas un lielākie gabaliņi dara īpaši bažīgu."

@anysiaaa_ Not me burning the pan 💀 #cooking #chicken #food #foodtiktok #fypシ #cookingfail #sus ♬ original sound - Variations Everything

Kāda cita lietotāja dalījusies ar savu video, kurā vaicā, vai kāds baidās no jēlas vistas gaļas. Video redzams, kā viņa pārgriež uz pusēm mazus vistas filejas gabaliņus pēc cepšanas un rūpīgi tos pēta, lai saprastu, vai nav jēls.

@staceygrant Such a bad habit #fyp #foryou #cooking #viral #trend #funny #meme #cookingtips #tiktok #2022 #australia #momtok #sahm #bored #mumtok #follow #relatable ♬ Griddy x Nutcracker

Vēl kāda lietotāja savā publicētajā video atzīstas, ka pie viņas nekad nav iespējams nobaudīt vistu, kas ir vienā gabalā vai bez iegriezumiem, jo viņa pārbaudīs, kā izskatās katra gabaliņa viducis. Viņai pat ir termometrs, ar kuru pārbaudīt gaļas gatavību, tomēr viņa uzsver, ka tam neuzticas un labāk apskata, vai vista tiešām vidū nav jēla.

@cedelove

My worse fear is uncooked chicken

♬ original sound - Mercedes

Kā zināt, ka vistas gaļa ir gatava?

Gaļas iekšējai temperatūrai ir jāsasniedz 75 grādus.

Tad vari būt drošs, ka baktērijas, ja tādas gaļā bijušas, ir gājušas bojā, vista ir pietiekami termiski apstrādāta un droša ēšanai.

Ja tev nav gaļas termometra, tad pārliecinies, ka vistas gaļa nav sārta, no tās neizdalās sārti šķidrumi, un tā ir kārtīgi izvārīta, izsautēta vai apcepta no visām pusēm. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu