Ķīna jau atkal pārsteidz. Šoreiz burtiski ar pasaules cietāko ēdienu - vok formā gatavotiem akmeņiem, vēsta "CNN".
Apsūkā un izspļauj: kas ir pasaules cietākās maltītes pamatprodukts?
Klientiem ir jāapsūkā katrs akmentiņš, lai izbaudītu bagātīgo, pikanto ēdiena garšu. Tā izcelsme meklējama Ķīnas austrumu provincē Hubei.
Ēdiena nosaukums "suodiu" nozīmē "iesūkt un izmest".
Jūnija sākumā Ķīnas sociālie mediji bija piepildīti ar videoklipiem, kuros cilvēki redzami nogaršojam "suodiu".
Tajos arī redzams, kā ielu tirgoņi šo neparasto ēdienu gatavo. Uz īpašas grilpannas ielu tirgoņi karsē nelielus oļus, uz tiem uzlej čili mērci, pārslaka ar ķiploku mērci un cep, papildinot ar ķiploka daiviņām, garšaugiem un sagrieztu papriku.
"Porcija pikantuma atdzīvina kaislību," kādā video atzinis pavārs, piebilstot, ka šis ēdiens ir tikpat populārs kā alkohols.
Pikantie akmeņi klientam tiek pasniegti plaukstas lieluma kastītē, un katra porcija maksā aptuveni 16 juaņas, kas ir aptuveni 1 eiro.
Ķīnas vietējie mediji vēsta, ka šo ēdienu paaudzēs nodevuši tirgoņi, laivotāji, jo senos laikos laivinieki, piegādājot preces, upē varēja iestrēgt uz ilgāku laiku. Lai grūtā brīdī gūtu kaut kripatiņu laimes, viņi meklējuši akmeņus, kas varētu aizstāt maltīti.