Košs un gards vasaras kokteiļu maršruts Kuldīgā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Inese Krone, Receptes.lv kolāža

Kuldīgas pilsētā un tā apkārtnē tapis jauns un atspirdzinošs tūrisma piedāvājums – vasaras kokteiļu maršruts. 

Kuldīgas novada restorāni, kafejnīcas un bāri sadarbībā ar Kuldīgas novada tūrisma attīstības centru kopradījuši jaunu tūrisma ceļvedi “Vasaras kokteiļu maršruts”. Kuldīgas pilsētā un tās apkārtnē, 16 atspirdzinājuma punktos visas vasaras garumā, no 19. jūnija līdz 31. augustam būs iespējams izgaršot vietējo Kuldīgas “vizītkartes” kokteili. Vasaras kokteiļu piedāvājumi būs pieejami par draudzīgu cenu, sākot no 4 EUR gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Kuldīga viennozīmīgi ir vērā ņemams Latvijas tūrisma, atpūtas un gastronomijas galamērķis ārpus Rīgas, ar labu un daudzveidīgu piedāvājumu – pilsētā un tās apkārtnē ir vairāk nekā 30 ēdināšanas uzņēmumi, 95 naktsmītnes un gleznaini tūrisma galamērķi ik uz soļa.

“Tūrisma nozare Latvijā, vasaras sezonā ir pārsātināta – konkurence ir milzīga! Līdz ar ko mums ir jādomā jauni veidi, kā piesaistīt tūristu uzmanību. Protams, uz Kuldīgu galvenokārt brauc pilsētas senatnīgā šarma, gleznaino skatu un pastaigu maršrutu dēļ, bet bez tā visa mums ir daudz ko vēl piedāvāt. Kokteiļu maršruta izveide ir ne tikai garšīga pieredze tūristiem, bet arī lielisks veids, kā ievilināt gan ciemiņus, gan pašus novada iedzīvotājus jaunatklāt Kuldīgas pērles. Ceļvedī “Vasaras kokteiļu maršruts” eksperimentējām un apvienojām miksoloģijas mākslu ar Kuldīgas unikālo šarmu, piedāvājot neaizmirstamu, veldzējošu vasaras ceļojumu tepat Latvijā!” stāsta Jana Bergmane, Kuldīgas novada tūrisma attīstības centra vadītāja.

Kuldīgas “Vasaras kokteiļu maršruts” piedāvā plašu izvēli no populāriem klasiskiem kokteiļiem līdz unikāliem vietējo kokteiļu meistardarbiem – “Rabarbers”, “Vakars Kuldīgā”, “Curonia Daiquiri”, “Citronu vasara”, “Saulriets Ventā”, “Muižas mojito”, “Hercoga atspirdzinošais” u.c. Kokteiļu meistari no restorāniem un kafejnīcām “Bangert`s”, “Goldingen Room”, “Strauss un kaza”, “SAVS”, “Jēkaba sēta”, “Kursas zeme”, “Riverside”, “Pilskrogs”, “Usmas meķi”, “Suši bārs Hercogs”, “The Marmalade”, “Sapņotava”, “Mākslinieku rezidence”, “Fon Firkss”, “Pagrabiņš”, “KOPA Taste” piedāvās savas radošās versijas vasaras dzērieniem jaunā vēl līdz šim neatklātā garšas akordā. Piedāvājumā gan bezalkoholiskie, gan alkoholiskie kokteiļi.

Kas var būt vēl labāks par vēsa atspirdzinoša dzēriena baudīšanu saules pielietajā terasē? Vērot, kā saules gaismā dejo ledus gabaliņi un smalki burbulīši sprakšķ, vai siltajā vakarā vērot, kā senās pilsētas ielās cita pēc citas iedegas laternas un lampiņu virtenes kafejnīcu terasēs. Šis atspirdzinošais vasaras ceļvedis ir vēl viena iespēja, kā baudīt Kuldīgu! Iezīmē savu ceļojumu ar vasaras kokteiļu garšām, karte ar visiem maršruta pieturpunktiem.

Ikvienā no sešpadsmit “Vasaras kokteiļu maršruta” vietām vari saņemt karti, kurā, sakrājot 7 dažādas atzīmes, saņem vasarai noderīgu suvenīru – personalizētu kokteiļu salmiņu. Suvenīrus, uzrādot kartīti, var saņemt pie jebkura vasaras kokteiļu maršruta dalībnieka. Vairāk par akcijas noteikumiem lasi šeit.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu