Tradicionāli turku ēdienkartē dominē aitas un jēra gaļa, arī jūras veltes, liellopa un vistas gaļa, bet cūkgaļa gan Turcijā ir retums - tas izskaidrojams ar faktu, ka vairums iedzīvotāju ir musulmaņi. Izplatītākais gatavošanas veids ir cepšana un grilēšana, tomēr turku ēdienkarte nepavisam neaprobežojas tikai ar grilētu gaļu vien, veģetāriešus priecēs fakts, ka turki ēdienos izmanto arī daudz dārzeņu un garšaugu. Un, kur nu bez izlavētajiem turku saldumiem!
Uzkodas, salāti, grilēta gaļa, neparastas zupas, kārdinoši deserti – tas viss ir nogaršošanas vērts. Lai iedvesmotu tevi iepazīt Turcijas bagātīgo kulināro mantojumu, sadarbībā ar "Novatours" pastāstīsim par 17 ēdieniem, ko vajadzētu nogaršot ikvienam gardēdim.
Döner kebab
Kebabs dažādās tā variācijās, neapšaubāmi, ir viens no slavenākajiem un populārākajiem turku ēdieniem, kas iemantojis pasaules slavu. Zināmākais no tiem ir Döner kebab, kas daudzās valstīs kļuvis par vienu no populārākajiem ātrās ēdināšanas nišas kulta ēdieniem.
Doner kebaba veiksmes stāsta pamatā ir marinēta gaļa, kas, savērta uz vertikāla, rotējoša iesma, tiek grilēta, un tad ar asu nazi sagriezta plānās šķēlēs. Tad gaļas šķēles liek plakanmaizē (lahmacun vai pide) un pasniedz ar dārzeņiem un jogurta mērci vai tomātu mērci.