Reņģu svētki Salacgrīvā: norisināsies jau sestais Reņģēdāju festivāls (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Reņģēdāju festivāls 2022
Reņģēdāju festivāls 2022 Foto: Publicitātes foto

Šopavasar Salacgrīvas festivāls norisināsies sestdien, 20. maijā. Tā devīze - "Rozā sapņi un melnbaltā dzīve" un  galvenie mērķi - reģiona sociālās un ekonomiskās rosības aktivizēšana un identitāti apliecinošu simbolu, šajā gadījumā - reņģu un to patērētāju daudzināšana.

Šis būs jau sestais Reņģēdāju festivāls!

Ap desmitiem sestdienas rītā Salacas labajā krastā Jahtu laukuma piestātnēm tauvosies pirmā laiva ar stāvvadā smeltajām reņģēm. Blakus rosīgai tirdzniecībai ar dažādi gatavotām reņģēm būs amatnieku tirdziņš, dažādas ēdmaņas un izklaides.

Kad tirgus laukumā izbrauks reņģu rati, melodiju serpentīnu uzgriezīs Žoržs Siksna. Tam pa pēdām sekos vīru kopa "Vilki" ar savām jūras dziesmām, līdz uz roku laušanos aicinās daudzu titulu īpašnieks Normunds Tomsons. Būs reņģu gatavošanas meistarklases, sarunas ar pavāriem un Vidzemes piekrastes zivju kulinārijas meistariem. Savu prasmi rādīs beķereja "Dabas maize", kam šogad bez visa cita pūrā reņģu maize un reņģu rauši.

Svētku noslēgumā burvju mākslas meistari Dace un Enriko Pecolli uzburs to ilūziju pasauli, ko savulaik redzējis Dullais Dauka aiz horizonta līnijas. Būs arī pēdējā iespēja tikt pie tikko zvejotām reņģēm. Festivāla pamatnoteikums - katram tā dalībniekam spainītis reņģu par brīvu! Nepārprotami, ka reņģe ir latviešu zvejnieku un piekrastnieku izdzīvošanas mugurkauls un kā tāda vismaz reizi gadā ir jādaudzina.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu