"Tik Tok" pārņem vārītu olu spridzināšanas vilnis

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ekrānuzņēmums no Tiktok video, kolāža

Ko tik nevar atrast sociālajos tīklos. Gan izglītojošas, skaistas lietas, gan virkni darbību, kuras atkārto daudzi cilvēki, bet kuras raisa jautājumu - kāpēc? Šobrīd vietni "Tik Tok" pārņem jauns trends - cieti vārītu olu spridzināšana.

Aicinām redzēto neatkārtot mājās, jo tas nav droši!

Vietnē "Tik Tok" strauju popularitāti gūst videoklipi, kuros mikroviļņu krāsnī tiek uzkarsētas cieti novārītas olas un tad uzspridzinātas; šo darbību izmēģināt tiek izaicināti arī citi lietotāji. 

Viens no videoklipiem, kas ievietots maija sākumā, jau skatīts vairāk nekā 28 miljonus reižu. Tajā jauns vīrietis, šķietami nenojaušot, kas notiks, mēģina griezt olu, kura uzsprāgst, kad tai pieskaras ar nazi.

@rafaeluccman

cozinha por amor

♬ som original - Rafael Uccman

Vērīgākie komentētāji gan norāda, ka jaunietis zinājis, kas notiks, jo viņa ķermeņa valoda pasaka visu priekšā - pirms viņš olai pieskaras ar nazi, viņš atliec augumu nost no virtuves dēļa, uz kura atrodas mikroviļņu krāsnī sakarsētās olas.

Šķietami tieši šis video aizsācis kustību, kurā cilvēki mēģina atkārtot redzēto:

@oppa_k18 Anyone challenge??😱 I'm scared #microwaveeggs #explode #funnyvideos #foryou #fyp #fypシ #tiktokmalaysia #oppak ♬ original sound - Oppa K

Kādā citā video, kurš skatīts jau 15 miljonus reižu, redzamas divas sievietes, kuras, izmantojot katlus un virtuves dvieļus kā aizsargus, arī mēģinājušas atkārtot olu spridzināšanu.

@c.atsteixeira

Viver a vida no limite sempre

♬ som original - Cats

Lai arī mikroviļņu krāsnī sakarsēto olu trends sociālos tīklus pārņem tikai tagad, tas, kāpēc cieti vārīta ola uzsprāgst, ja tiek uzkarsēta mikroviļņu krāsnī, ir zināms gadiem ilgi.

2017. gada pētījums skaidro, ka atkārtoti uzkarsētas cieti vārītas olas dzeltenuma temperatūra var sasniegt pat 100 grādus pēc Celsija jeb ūdens vārīšanās temperatūru. 

Gatavojot olu, tās iekšpusē izveidojas mazas ūdens kabatas. Kad ola vienreiz izvārīta, nekas nenotiek, bet, ja to atkārtoti uzkarsē un dzeltenuma temperatūra strauji palielinās, šīs mazās ūdens kabatiņas var sākt vārīties, izraisot sprādzienu, skaidro "Insider".

@badbishlily #fyp #microwaveeggs #explosion ♬ original sound - Lilyy

Un, kā apliecina pētījums, blīkšķis var būt pamatīgs un sasniegt 133 decibelus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu