Cita opcija olu baltumu vietā ir pievienot putukrējumu.
Otrā kļūda: pārāk salds
Nav sliktāka deserta par pārsaldinātu.
Nepārcenties ar cukuru. Uz "dāmu pirkstiņiem" arī ir cukurs, tāpēc noteikti neliec vēl cukuru klāt pie kafijas. Arī krēmam jāatrod ideālais salduma balanss, kas, protams, katram ir individuāls, tāpēc nogaršo!
Trešā kļūda: nepareizi cepumi
Ko tik nemēdz izmantot savoiardi vietā...
Vieni smilšu cepumus, citi krekerus, kāds vēl citu versiju izdomā. Var, kāpēc gan ne, bet ja gribi baudīt tiramisu, tad tikai un vienīgi kvalitatīvi savoiardi jeb "dāmu pirkstiņi"!
Ceturtā kļūda: izšķīduši cepumi
Laba tiramisu garša ir atkarīga no saldā krēma un rūgtas kafijas garšas balansa. Tieši tāpēc cepumi kafijā ir tikai jāapmērcē, nevis jānoslīcina.
Kvalitatīvu kafiju ielej plakanā šķīvīti, atdzesē un tad pavisam īsu brīdi tajā iemērc katru cepumu.
Piektā kļūda: siera nomaiņa
Tiramisu nav diētisks deserts. Ar to vai nu ir jāsamierinās, vai jāizvēlas cits deserts.
Ja gribi desertā maskarponi nomainīt uz rikotu, Filadelfijas sieru vai kādu citu krēmsieru, tad rezultātā iegūsi jebko citu, tikai ne klasisku tiramisu.
Vēl būtiski
Pēc pagatavošanas vismaz stundu nostādini desertu ledusskapī, lai krēms sastingst un garšas savienojas;
Pārkaisīšanai izmanto tikai rūgto kakao un dari to īsi pirms pasniegšanas, lai tas neizmirkst.