Kāpēc restorānos ir mazas porcijas? Atbild šefpavārs

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Visionsi/Shutterstock.com

Katrs, kurš reiz ir bijis kādā elegantākā restorānā, noteikti ir ievērojis, ka porciju apjoms nav nekāds brangais. Nevar salīdzināt ar ceļmalas bistro, kur karbonāde vien ir divu plaukstu lielumā. 

Raidījumā "Šefu gaidījāt?" Aleksandra Kurusova  izmantoja iespēju un mēģināja no  šefpavāra Raimonda Zommera noskaidrot, kāpēc porcijas restorānā ir tik nelielas.

Šefpavārs skaidroja, ka restorānos ir pieņemts ēst vairāku kārtu maltīti - uzkodas, pamatēdienu un desertu, nevis ierobežot sevi ar vienu izvēli. Pastāv pasaules standarti, cik vidēji jāsver gan uzkodai, gan desertam, gan pamatēdienam. Un summā svars sanāk atbilstošs, lai cilvēks justos paēdis.

Sīkāku skaidrojumu skaties sižetā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu