Katrs, kurš reiz ir bijis kādā elegantākā restorānā, noteikti ir ievērojis, ka porciju apjoms nav nekāds brangais. Nevar salīdzināt ar ceļmalas bistro, kur karbonāde vien ir divu plaukstu lielumā.
Kāpēc restorānos ir mazas porcijas? Atbild šefpavārs
Raidījumā "Šefu gaidījāt?" Aleksandra Kurusova izmantoja iespēju un mēģināja no šefpavāra Raimonda Zommera noskaidrot, kāpēc porcijas restorānā ir tik nelielas.
Šefpavārs skaidroja, ka restorānos ir pieņemts ēst vairāku kārtu maltīti - uzkodas, pamatēdienu un desertu, nevis ierobežot sevi ar vienu izvēli. Pastāv pasaules standarti, cik vidēji jāsver gan uzkodai, gan desertam, gan pamatēdienam. Un summā svars sanāk atbilstošs, lai cilvēks justos paēdis.
Sīkāku skaidrojumu skaties sižetā: