Trīs gados utilizētas 15 tonnas metāla virtuves piederumu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: nerudol/Shutterstock.com

Kur paliek tavi metāla virtuves piederumi, kad esi iegādājies jaunus? 

Trīs gadu laikā savāktas un nodotas pārstrādei 15,2 tonnas metāla, tāda ir virtuves piederumu ražotāja "Fissman" ikgadējās ekoloģiskās programmas vides piesārņojuma mazināšanai bilance. Šā gada akcijā metāla virtuves izstrādājumus iedzīvotāji ir aicināti nodot pārstrādei līdz 30.aprīlim.

Ražotājs aicina neizmest atkritumos nolietotos, nevajadzīgos metāla, alumīnija, čuguna un nerūsējošā tērauda virtuves piederumus - pannas, katlus tējkannas u.tml., bet nogādāt tos uz "Fissman" veikaliem, pretī saņemot iespēju iegādāties jaunu pannu vai katlu par puscenu. Turklāt nodot pārstrādei var jebkura ražotāja, izmēra un veida pannas, katlus un citus piederumus. Utilizāciju nodrošina viens no Baltijā lielākajiem metāllūžņu savākšanās uzņēmumiem "Tolmets".

Kā ik gadu, līdzekļi, kas iegūti metāla pārstrādē, tiks ziedoti labdarības organizācijai, šoreiz organizācijai "Ziedot.lv", kas šo naudu pēc saviem ieskatiem tālāk novirzīs atbalstam.

"Patīkami redzēt, ka atsaucība ik gadu strauji pieaug - cilvēki nevis vienkārši izmet nevajadzīgās lietas atkritumos, bet jau ir izveidojuši ieradumu atnest metāla izstrādājumus pārstrādei. Programmas mērķis ir vienlaicīgi gan vides piesārņojuma mazināšana, gan labdarība, gan arī izglītošana, liekot aizdomāties par pareizu metāla piederumu utilizāciju. Otrreizējā metāla pārstrāde ietaupa ne tikai izsīkstošos dabas resursus - metāla rūdu, bet arī visus ražošanas procesā iesaistītos procesus: darbaspēku, laiku un energopatēriņu. Viss savāktais metāls ir pilnībā pārstrādājams vairākkārtīgi," stāsta "Fissman" Latvijas filiāles direktore Kristīne Ginķo.

Līdz š.g. 30.aprīlim iedzīvotāji ir aicināti nogādāt metāla virtuves piederumus utilizācijai uz "Fissman" veikaliem tirdzniecības centros: Origo, Akropole Alfa, Mols, Sāga, Damme un Domina.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu