Olu krāsošanas gaita:
Pirmais solis: Baltas olas liek katliņā, ieber klāt pāris sauju sāls, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra un vāra 10 minūtes. Atdzesē aukstā ūdenī.
Otrais solis: Sīpolu mizas iepriekš novāra un atdzesē. Ja vēlas, lai olas iekrāsojas viendabīgas, krāsu var nokāst.
Trešais solis: Burkānu ar visu mizu sagriež gabaliņos, pavāra 20 minūtes, atdzesē. Ja vēlas, lai olas iekrāsojas viendabīgas, krāsu var nokāst.
Ceturtais solis: Zilo jeb sarkano kāpostu sagriež gabaliņos, novāra un atdzesē. Ja vēlas, lai olas iekrāsojas viendabīgas, krāsu var nokāst. Zilā jeb sarkanā kāposta novārījumā olas kļūs zilganas. Ja vēlas nokrāsot tās zilzaļas, pievieno karoti etiķa.
Piektais solis: Saldētas mellenes aplej ar vārošu ūdeni un atdzesē.
Sestais solis: Kurkumas pulveri pārlej ar vārošu ūdeni un atdzesē.
Septītais solis: Novārītu biešu ūdeni nolej traukā. Pielej karoti etiķa.
Astotais solis: Novārītās krāsas un sulas ielej tik dziļā trauciņā, lai olu vai olas varētu pilnībā iegremdēt.
Devītais solis: Olas ar karoti uzmanīgi ieslidina krāsās, tā, lai tās nesasitas. Atstāj vismaz uz stundu.
Desmitais solis: Sagatavo bļodu ar tīru ūdeni un papīra dvieļus vai salvetes. Olas pa vienai ņem laukā no krāsas, ieslidina tīrajā ūdenī noskaloties, pārliek uz salvetēm nožūt.
Vienpadsmitais solis: Īpaši uzmanīgi jārīkojas ar olām, kas krāsotas skābās sulās vai krāsās, kur pievienots etiķis. To virsma var kļūt trausla un jutīga pret pieskārieniem. Olas uzmanīgi noskalo un atstāj nožūt uz papīra salvetēm, virsma kļūs atkal cieta, to varēs droši ņemt rokās un piedalīties olu kaujās.
Divpadsmitais solis: Ja vēlas intensīvāku toni, olas var paturēt krāsās ilgāk vai pārlikt no vienas krāsas otrā, iegūstot papildu nianses.
Trīspadsmitais solis: Ar saldētajām mellenēm pēc violetā pamattoņa iekrāsošanas var vēl papildu olas piekrāsot, piespiežot ogas. Kamēr olas būs slapjas, krāsa plūdīs kā akvarelis. Sausām olām zīmējumi būs precīzāki.
Četrpadsmitais solis: Gatavās olas liek uz skaista šķīvja vai groziņā. Lai veicas olu kaujās!
Satura pārpublicēšana saskaņota ar "Garšīga Latvija".