Kad ēdienu ēdam ar rokām, nevis izmantojot piederumus, tas kļūst garšīgāks. Tā secinājuši Oksfordas universitātes psihologi, balstoties uz pētījumiem un aptaujām.
Kāpēc ēst ar rokām, neizmantojot galda piederumus? Zinātniekiem ir versija
Profesors Čārlzs Spens norāda, ka atteikšanās no karotēm, dakšām un nažiem uzlabo ēdiena tekstūras sajūtu. Tas ļauj ēdājam labāk apzināties, ko viņš ēd, un tādējādi paaugstināt vērtību visam, kas atrodas uz šķīvja, ziņo portāls "Mirror".
Tas, iespējams, izskaidro vispasaules fenomenu - burgeru, dažādu vistas gaļas uzkodu, tako un citu ātro ēdienu popularitāti. Tos ēdam ar rokām, nevis galda piederumiem.
Zinātnieki to secinājuši, aptaujājot 2500 cilvēku. 19% respondentu jutās atslābinājušies, ēdot ar rokām, 13% apgalvoja, ka bez piederumiem ēst ir vieglāk, bet vēl 10% teica, ka ēdiens liekas gardāks.
Psihologi iesaka šo fenomenu katram izmēģināt pašam un, kad iespējams, baudīt maltīti, neizmantojot galda piederumus.
Mēs aicinām gan atcerēties par galda etiķeti un higiēnas normām un šajā piedzīvojumā mesties tam atbilstošā vietā, laikā un ievērojot visus drošības nosacījumus!