Video ⟩ Latvijas eksperti apņēmības pilni Rīgā noorganizēt vīnziņu čempionātu

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Raimonds Tomsons
Raimonds Tomsons Foto: Publicitātes foto

Raimonda Tomsona uzvara Pasaules vīnziņu čempionātā, apsteidzot pat tādas vīna lielvalstis kā Franciju, Itāliju un Spāniju, raisījusi lielu interesi par Latviju, un mūsu valsts eksperti jau sāk rīkoties, lai pēc vairākiem gadiem šāds čempionāts notiktu arī Latvijā, vēsta Dienas ziņas.

"Šī uzvara vīnziņu pasaulē ir tā kā olimpiskais zelts, jo arī pasaules čempionāti notiek reizi trijos gados, un, protams, ar šo uzvaru, kā saka, tu iegūsti gan atpazīstamību, gan cieņu un respektu, un tas tev paver ļoti daudzas durvis, kuras varbūt līdz šim ir bijušas slēgtas vai grūtāk nāca vaļā, un tas paver daudz iespējas arī tev kā vīnzinim globāli," atzīst Raimonds Tomsons.

Vīna asociācijai ir liela vēlme pasaules vīnziņu čempionātu nākotnē sarīkot Rīgā.

Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis atklāja: "Ironiski, bet šim čempionātam 2023. gadā zaudējam frančiem ar pāris balsu pārsvaru. Mēs esam piedalījušies vēlreiz un ar vienu balsi zaudējuši Portugālei par 2026. gadu, un es esmu pilnīgi pārliecināts, ka saistībā ar 2029. gadu mēs nezaudēsim."

Asociācija norāda, ka tai ir visas nepieciešamās zināšanas, lai šo pasākumu noorganizētu visaugstākajā līmenī, lai Latvijas un Rīgas vārdu vēl spilgtāk ierakstītu vīnziņu pasaules kartē.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu