Suši terors Japānā: kad stulbums bojā ne vien biznesu, bet arī apetīti

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Lightaker/Shutterstock.com

Suši konveijera restorāni Japānā ir ikoniski un kļuvuši par neatņemamu kultūras sastāvdaļu. Šobrīd tie ir piedzīvojuši pamatīgu triecienu, jo sociālajos tīklos ir publicēti video, kuros cilvēki aplaiza sojas mērču pudeles, pirkstus un aiztiek ēdienu uz konveijera lentes, kuru paši neņem. Šīs darbības ir ieguvušas arī nosaukumu "suši terors" un "suši terorisms".

Janvāra izskaņā publicētajā video kāds gados jauns cilvēks redzams aplaizām sojas mērču pudeli, krūzītes, kā arī apgrābstot ēdienu ar pirkstu, kuru pirms tam nolaizījis. Lieki teikt kas tas ir pretīgi.

Lūk, aprakstītais video:

Viņa izdarības izraisījušas kritikas vilni Japānā, kur šādas darbības kļūst arvien biežākas un tiek publicētas, izmantojot mirkļbirkas "#sushitero" un "#sushiterorism".

Šī dumjā tendence ir satricinājusi investorus, vēsta CNN. Pēc video parādīšanās tiešsaistē, piemēram, "Sushiro" īpašnieka Food & Life Companies Co Ltd akciju vērtība sarukusi par 4,8%.

Uzņēmums notikušo uztver nopietni un ir iesniedzis policijā ziņojumu pret klientu, apgalvojot, ka ir nodarīti zaudējumi. Lai arī uzņēmums paziņojis, ka ir saņēmis no jaunieša atvainošanos, tomēr šīs viņa darbības ir likušas uzņēmumam nomainīt pilnīgi visas mērču pudeles, kā arī dezinficēt pilnīgi visus pieejamos traukus. Kā arī pieņemts lēmums izsniegt klientiem piedevas atsevišķi, nevis turēt uz galdiem.

"Sushiro" arī nav vienīgais šāda tipa restorāns, kuru skārusi šāda vandaļu rīcība. Vēl divi citi vadošie suši konveijera tipa restorāni atzinuši, ka arī saskārušies ar šādām situācijām.

Lai cīnītos ar problēmu un nodrošinātu sterilitāti restorānu apmeklētājiem, "Sushiri" restorāni ir pieņēmuši lēmumu nepasniegt šobrīd uz lentēm ēdienu, bet gan to attēlus, tādējādi parādot klientiem, ko viņi var pasūtīt.

"Kura Sushi" nolēmuši iet citu ceļu - izmantojot kameras, "izķert" tos, kas rīkojas neētiski.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu