Kā zināt, kad garneles ir gatavas?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Garneles.
Garneles. Foto: VasiliyBudarin/Shutterstock.com

Garneles ir produkts, kuru neiegādājamies bieži, jo tās noteikti nevar saukt par lētām, tomēr tajās reizēs, kad ieraudzīta laba cena vai ļoti, ļoti sakārojas, ir svarīgi pagatavot labi, lai produkts netiek sabojāts.

Ar garnelēm ir tāpat kā ar lasi jeb kā reiz teica Mārtiņš Rītiņš: "Nekas nav sliktāks par pārceptu lasi!" Arī pārceptas garneles kļūst nebaudāmas un no labas maltītes sanāk vien vilšanās, jo tās kļūst sīkstas un gumijotas.

Visupirms ir jāsaprot, ka garneles varam nopirkt dažādās formās: veikalu vitrīnās atradīsi gan svaigas, gan vārītas. Arī saldēto produktu vitrīnās būs iepakojumi gan ar svaigām, gan saldētām, attīrītām un neattīrītām.

Kā zināt, ka garneles ir gatavas, ja esi nolēmis gatavot svaigās? Lūk, vienkāršs padoms!

Kad pannā garneles saraujas, pēc skata sākot līdzināties burtam C, tā ir droša zīme, ka garneles ir ideālā gatavības pakāpē. Savukārt pārceptas tās vairāk atgādina apaļu O burtu,

un to nekādā gadījumā nevajadzētu pieļaut, jo pārāk ilgi ceptas garneles kļūs sīkstas.

Ja esi iegādājies vārītas, tās cept nevajadzētu, jo pastāv liels risks, ka tās taps pārgatavotas. Ideālā variantā tās var pārliet ar karstu garšaugu sviestu vai kādu mērci, kas tās uzsildīs, un tad uzreiz arī jāpasniedz.

Lai labi garšo!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu