Video Kādēļ vietējie gurķi un tomāti veikalos šogad parādīsies vēlāk nekā līdz šim? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Gurķi un tomāti zemnieku saimniecībā "Ezerkauliņi" lielveikalu tīkla "Maxima", "Latvijā audzētu dārzeņu loģistikas" un "Ezerkauliņu" programmas "No ražas līdz ražai" atklāšanas preses konferencē.
Gurķi un tomāti zemnieku saimniecībā "Ezerkauliņi" lielveikalu tīkla "Maxima", "Latvijā audzētu dārzeņu loģistikas" un "Ezerkauliņu" programmas "No ražas līdz ražai" atklāšanas preses konferencē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vietējos gurķus un tomātus veikalu plauktos sagaidīsim vēlāk nekā citus gadus. Iemesls - ielās izmaksas. Lielo siltumnīcu piekurināšana ar dabasgāzi esot pārāk dārga, tāpēc pirmās ražas jau pavasara sākumā nav gaidāmas, vēsta TV3 Ziņas. 

"Šogad diemžēl rādās, ka tas būs aprīlis, aprīļa sākums, cerams, ka tās būs Lieldienas. Tas pašiem ir sāpīgi, ka ir jāsāk viss mēnesi vēlāk. Jāveic šī atkāpe," saka z/s "Kliģeni" pārstāve Ieva Arberga.

Gurķu un tomātu audzēšanai vajadzīgā siltuma izmaksas ir uzņēmējiem nepanesamas, tāpēc sezonas sākšana tiek atlikta.

Gurķu un tomātu audzēšanas atlikšana par mēnesi ir veids, kā naudu par dārgo apkuri taupa arī citas dārzniecības, piemēram, Jēkabpils "Rītausma".

Pircējiem gan jārēķinoties ar sadārdzināšanos. 

Nozares asociācijai pretējs viedoklis. Gurķi un tomāti būs par 15% lētāki nekā pērn. Iemesls – nekur nav pazuduši cenā zemākie importa dārzeņi.

Plašāk skatieties sižetā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu