Kāpēc tev vajag vismaz divus virtuves dēlīšus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Netīrs griešanas dēlis. Ilustratīvs attēls.
Netīrs griešanas dēlis. Ilustratīvs attēls. Foto: Jevanto Productions/Shutterstock.com

Baktērijas var iekļūt un attīstīties neiedomājamās vietās, kas ir viens no iemesliem, kāpēc virtuvē ir nepieciešami vismaz divi atsevišķi griešanas dēļi.

Veselībai droša apiešanās ar neapstrādātu pārtiku ir prasme, kas jāapgūst katram mājas pavāram.

Taču droša ēdiena apstrāde neaprobežojas ar gaļas uzglabāšanu atbilstošā temperatūrā un to, ka tā ir gatava, pirms nonāk šķīvī. Ēdiena sagatavošana ir vienlīdz svarīga.

Lai izvairītos no saindēšanās un iespējama pārtikas piesārņojuma virtuvē, tev nepieciešams atsevišķs dēlītis gaļas griešanai.

Kāpēc?

Neatkarīgi no tā, vai sagatavo cūkgaļu, liellopu, vistu, zivis vai jūras veltes, katrs no šiem jēlajiem produktiem satur baktērijas, kas var nelabvēlīgi ietekmēt tavu pašsajūtu un veselību. Daļa no šīm baktērijām var izdzīvot karstā, ziepjainā ūdenī, iespraukties vissmalkākajās griešanas dēļa rieviņās. Rezultāts? Šīs baktērijas vari pārnest uz citiem produktiem, kurus griez uz šī paša dēļa.

Jēla vistas gaļa virtuvē. Ilustratīvs attēls.
Jēla vistas gaļa virtuvē. Ilustratīvs attēls. Foto: congerdesign/pixabay.com

Ja runa ir par produktiem, kas pēc tam termiski tiek apstrādāti, tad problēma principā neeksistē. Ja turpat tiek griezti augļi un dārzeņi, kas tiek notiesāti svaigi, tad gan pastāv inficēšanās risks. Īpaši izceļot tieši risku pēc jēlas vistas gaļas sagatavošanas.

Risinājums

Gaužām vienkārši - parūpējies, lai tavā virtuvē ir vismaz divi griešanas dēļi un tie tiek izmantoti nevis pēc teorijas - ņemšu pirmo, kas pie rokas, bet konkrētiem produktiem savs - jēlai gaļai viens, svaigiem produktiem vai jau apstrādātiem cits.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu