Cepti kartupeļi un kebabi: ko 2022. gadā visbiežāk pasūtījuši latvieši

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Kebabs. Ilustratīvs attēls.
Kebabs. Ilustratīvs attēls. Foto: Lutsenko_Oleksandr/shutterstock.com

Pēdējo gadu notikumi, kas skāra visu pasauli, pieradināja daudzus cilvēkus biežāk pasūtīt gatavu maltīti uz mājām. "Wolt" ir apkopojis 2022. gada visbiežāk pasūtītos ēdienus Latvijā.

Par pārsteigumu, visbiežāk iedzīvotāji izvēlējušies cepelīnu piegādi, kam seko cepti kartupeļu salmiņi un ātrās uzkodas - kebabi, burgeri un picas.

Lai gan par cepelīniem visbiežāk esam dzirdējuši tieši Lietuvā, kā skaidro uzņēmuma vadītāja Līsa Ristala, šo kaimiņzemes tradicionālo ēdienu visnotaļ iecienījuši Daugavpils iedzīvotāji. 

Kopumā gan latviešu pasūtījumu ēdienkartē joprojām nepārspēti ir kā cepti kartupeļi, tā arī gardas un sātīgas maltītes, kas ātri ļauj remdēt izsalkumu un neprasa lielus izdevumus. Iedzīvotāju populārāko izvēli ietekmē arī tas, ka kebabus un picas nereti piegādā restorānu tīkli, kas aptver plašāku ģeogrāfiju un strādā ilgāku laiku, spējot apkalpot vairāk klientu," papildina Ristala.

Iedzīvotāji neaprobežojas tikai ar ātrās ēdināšanas iespējām un aizvien biežāk izmēģina dažādu restorānu piedāvājumu - no tradicionāliem latviešu ēdieniem līdz pat Vidusjūras, Ukrainas, Tuvo Austrumu, Indijas, Meksikas un citu valstu garšām. Turklāt arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta brokastu vietām, beķerejām, veģetāro un vegānu ēdienu restorāniem.

Pārtikas iepirkumu grozā - banāni un ūdens

2022.gadā teju katrā latvieša iepirkuma grozā bija atrodami banāni, kā arī gāzēts un negāzēts ūdens. "Tā saukto "pēdējā mirkļa" piegādes risinājumu latvieši pārsvarā izmanto, kad mājās pietrūkst kādas no ikdienas precēm, kad nav laika apmeklēt veikalu, jāgatavojas svētkiem vai ārā ir slikti laikapstākļi. Visos šajos gadījumos latvieši, tāpat kā lietuvieši un igauņi, vairumā gadījumu neiztiek bez banāniem. Populāri kļūst arī nepārtikas preču pasūtījumi, piemēram, kad vēlamies iepriecināt sevi vai draugus un radus ar kādu dāvanu," stāsta L. Ristala.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu