Džeremijs Klārksons: "Cilvēki par ēdienu nemaksā pietiekoši" (5)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: PA/Scanpix, Shutterstock, TVNET kolāža

Džeremijs Klārksons, kurš zināms kā kādreizējais raidījuma "Top Gear" vadītājs, intervijā izteicies, ka cilvēki Lielbritānijā maksā par ēdienu pārāk maz.

Džeremijs Klārksons, kurš 2008. gadā iegādājās Oksfordšīras fermu, stāstīja par pārtikas ražošanas grūtībām, raksta "The Guardian".

Džeremija centieni vadīt savu saimniecību ir dokumentēti Amazon Prime seriālā "Clarkson’s Farm", kas ir ieguvis atzinību par kinematogrāfiju. Raidījumā dokumentēta dzīve un darbs fermā, apkopoti darbinieku novērtējumi paša Džeremija centieniem būt par labu fermeri, vēstīts par lauku darba grūtībām, kā arī Covid-19 pandēmijas ietekmi.  

Raidījuma panākumi ir pamudinājuši pircējus doties uz Klārksona veikalu "Diddly Squat", lai iegādātos tādus produktus kā “Govs sulu” jeb pienu, rapšu eļļu, čatnijus un ievārījumus.

Intervijā "News Agents podcast" Klārksons stāstīja raidījumu vadītājiem Emīlijai Maitlisai un Džonam Sopelam par saviem centieniem panākt cūku pārošanos.

"Tas ir graujoši nomācošs darba lērums," viņš teica, raidījumā gana smalki aprakstot savus un draudzenes Lizas nesenos piedzīvojumus rukšu pavairošanā. "Pagājušonedēļ, kamēr lietus gāza kā ar spaiņiem, es aplokā mēģināju ievadīt kuiļa dzimumlocekli cūkā, kamēr Liza berzēja citai cūkai muguru, lai tā domātu, ka ir aplecināta." Fermas saimnieks ir kvēli sašutis: "Un pēc kā tāda kāds iedomājas pajautāt, kāpēc cūkgaļa maksā tik daudz? Jo ieguldītais darbs ir veselas bagātības vērts!"

Klārksons raidījumā atkārtoti uzsvēris, cik smags darbs ir fermā, īpaši cūkkopībā: "Cilvēki tik tiešām par ēdienu nemaksā pietiekami." Uz podkāsta vadītāja jautājumu, vai cenas būtu jāceļ, Klārksons atbildēja apstiprinoši: "Jā, būtu. Tām būtu jābūt divreiz lielākām, lai būtu vērts iet ārā un darīt šādu darbu." Fermeris saka, ka cilvēkiem lauku saimniecības šķiet skaistas, bet tas esot tikai pateicoties cilvēku ieguldītajam darbam. Citādi tas būtu vien aizlaists, aizaudzis zemes pleķis.

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu