Slinkā versija salātiem "Siļke kažokā"

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Sastāvdaļas salātiem "Siļķe kažokā". Ilustratīvs attēls.
Sastāvdaļas salātiem "Siļķe kažokā". Ilustratīvs attēls. Foto: Ivan Azimov 007/Shutterstock.com

Kurš gan nezina šos salātus?  Garšo vai negaršo - tas ir cits jautājums, bet par to eksistenci zina teju katrs. Šo salātu klasiskā versija prasa zināmas piepūles, bet ir varianti.

Klasiskajā salātu versijā produktus ierasti sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē un liek glītās kārtās. Pēc tam, lai salāti būtu gardi, jāļauj vairākas stundas garšām savienoties, jo, kamēr katra kārtiņa sasūcas ar citu, paiet gana laika. Prasti iesaka tā - ja baudīts plānot dienas pirmajā pusē, tad gatavo jau iepriekšējā vakarā.

Bet ir arī slinkā versija. Jā. Domāta tiem, kam netīk ķēpāties ar kārtu veidošanu vai arī ir nepieciešams salātus pasniegt īsi pēc to pagatavošanas. 

Ar ko šī versija atšķiras no citām? 

Visas ierastās sastāvdaļas vienkārši samaisa. Nekādu kārtu, ņem lielo karoti un maisa. Šajā versijā, tiesa gan, vērts apdomāt par daļu sastāvdaļu griešanu mazos gabaliņos, nevis rīvēšanu, lai nav tā, ka viss pārvēršas putrā.

Vēl šādi pagatavotu salātu versiju var likt uz mazām sausmaizītēm, pildīt sāļajos groziņos un pasniegt kā sava veida uzkodiņas.

Iedvesmai klasiskās receptes:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu