Neticams atradums - gigantiska baravika, kas sver teju 5 kilogramus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Glenkar/Shutterstock

Kādam vīrietim izdevies atrast teju piecus kilogramus “svarīgu” baraviku, 14. novembrī vēstīja vairāki Francijas mediji.

Gigantisko sēni 13. novembrī kāda ozola pakājē pamanījis 25 gadus vecais Žirondas departamenta Sallē iedzīvotājs Kventins Ševero (Quentin Chevereau), kurš ar suni bija devies pastaigā pa mežu Eiras ielejā (Val de l’Eyre).

"Kad pārnācām mājās un parādīju baraviku saviem vecākiem, atverot durvis, viņi uz brīdi zaudēja valodu. Viņi ir sēņotāji ar stāžu, bet ko līdzīgu vēl nekad nebija redzējuši, gluži tāpat kā es," žirondietis stāsta Actu.fr. Vairāki vīrieša draugi, kuriem viņš nosūtījis milzu baravikas fotogrāfiju, iesākumā neesot ticējuši viņa veiksmei, domājot, ka Kventins viņus grib izāzēt, izmantojot fotošopu.

Viņš arī ziņo, ka kopumā ozola pakājē atradis veselas 14 baravikas. Visa veiksmīgā guvuma kopējais svars bija 18 kilogrami.

Mājās nosverot lielāko sēni, sēņotājs secinājis, ka tā ir 4,7 kilogramus smaga un apkārtmērā sasniedz apaļu pusmetru. Par spīti iespaidīgajam izmēram, baravika bijusi stingra un bez kāpuriem.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu