Kāpēc kāds 40 dienas no vietas ēda grilētu vistu un kāds tam bija rezultāts? (1)

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: @AlexiconTom, Twitter.com

Aleksandrs Tominskis, viesmīlis no Filadelfijas, oktobrī metās 40 dienu izaicinājumā: ik dienu apēda vienu grilētu vistu, kā apliecinājumu, publicējot bildi vietnē "Twitter". Izaicinājumam noslēdzoties 6. novembrī, Aleksandrs pasaulē tagad pazīstams kā "Grilētās vistas džeks". Kāpēc viņš to darīja un ko viņš ieguva vai zaudēja?

Pazīstams, tas vēl maigi teikts. Tagad viņš ir slavens! Ticiet vai ne, sākumā mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņam bija 400 sekotāju, taču 40 dienu laikā skaits pieaudzis līdz 40 tūkstošiem, ar viņa postiem dalījušies simtiem tūkstoši cilvēku.

Aleksandrs publicējis bildes ar vistas ēšanu gan restorānā, kur pats strādāja, gan mājās, gan parkā, gan pie auto, bet izaicinājuma pēdējā dienā viņš līdzjutējiem sarīkoja īpašu pasākumu uz pamesta mola. Uz tā tika izklāts sarkanais paklājs, novietots galdiņš, pie kura Aleksandrs apēda beidzamo, četrdesmito vistu.

Totāls triumfs, 40 vistu izaicinājums ir galā!

Potālam "Vice" Aleksandrs stāsta, ka sākumā uzēdis grilēto vistu tāpat vien – savam priekam. Bet tad viņš sapratis: tajā kaut kas ir! "Pēc 10 dienām jutos spēka pilns. Tajā, ko darīju, bija kaut kas elektrisks, tāpēc nolēmu sākt dalīties tajā ar pasauli," stāsta Aleksandrs.

Pasaulei, kā izrādās, cilvēks, kas 40 dienas no vietas apēd pa grilētai vistai, bija vajadzīgs kā ēst – skatītāju un atbalstītāju skaits auga ne pa dienām, bet stundām. Pēkšņi visi gribēja redzēt, kā viens cilvēks ēd ceptu vistu!

Pats Aleksandrs domā, ka vesela cepta grilēta vista ir vistas pagatavošanas tīrākā un vienkāršākā forma. Visbiežāk grilēto vistu viņš pircis veikaliņā pie darba un apēdis pirms maiņas.

Kā pats Aleksandrs izskaidro savu popularitāti? “Tas vienkārši apreibināja pasauli, cilvēki cits citam nodeva šo pozitīvo enerģiju. Turklāt es to nedarīju ar kaut kādu nodomu vai motivāciju, kā cilvēki bieži kaut ko dara. Darīju to tāpat vien, vienkārši gribējās, un cilvēki sajuta. Galu galā cilvēki ēd, cerams, visi cilvēki ēd, tāpēc ēšana ir tas, kas visiem ir saprotams. Tas ir kaut kas tikai pozitīvs, kas nevienam nekaitē!”

Savu sekotāju skaitu “Twitter” Aleksandrs skaidro ar to, ka cilvēkiem patīk labs stāsts un triumfāla uzvara pēc grūtību un sāpju pilna ceļa. Un vēl cilvēkiem patīk izjust kopības sajūtu, par kaut ko fanojot un jūtot kādam līdzi, – Aleksandrs domā, ka viņam to izdevies panākt.

Runājot par grūtībām – tādas bija. Aleksandrs stāsta, ka sākumā apēst vistu licies sīkums, apēdis to 20 minūtēs. Bet ar katru reizi tas gājis ilgāk un grūtāk, pēdējo vistu mocījis iekšā gandrīz divas stundas.

Izaicinājums atstājis pēdas uz "Grilētās vistas džeka" veselību – bieži sāpējis vēders, bijusi nepatīkama smaguma sajūta kā pēc pārēšanās, un Aleksandrs zaudējis septiņus kilogramus svara, kas viņam nemaz nebija jāzaudē.

Aleksandrs ir priecīgs, ka izaicinājums ir galā. Viņš apgalvo: nekādos ar ēdienu saistītos izaicinājumos nekad vairs nepiedalīsies. “Ēdīšu tikai, lai dzīvotu.”

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu