Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Tikai četras sastāvdaļas: mājās gatavota karameļu mērce

Krējuma karamele. Ilustratīvs attēls.
Krējuma karamele. Ilustratīvs attēls. Foto: Julie208/Shutterstock.com

Šāda karamele lieliski garšo ar āboliem, krekeriem, uz grauzdētas brokastu maizes kopā ar kafiju. Un pagatavošanai nepieciešami vien četri produkti, kas atrodami teju katrā virtuvē.

Krējuma karamele, kas pēc garšas ļoti atgādina maigu īrisu - pasakaini garda. Ja pērk veikalā, šāds kārums nebūs no lētākajiem. Bet vari pagatavot pats, samazinot izdevumus un iegūstot lielisku produktu.

Nepieciešamas tikai četras sastāvdaļas.

Lai garšu bagātinātu, var pievienot sāli, iegūstot sāļo karameli; kārumnieki droši var likt ari riekstus.

Ar šo recepti, kā ziņo portāls "Fokus", dalījusies profesionāla ukraiņu konditore Jevgēnija Periga no Ļvivas. Konditore apgalvo, ka viņas recepte ir patiesi vienkārša un izdodas no pirmās reizes arī iesācējiem virtuvē.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 150 g cukura;
  • 150 g saldā krējuma;
  • 140 g sviesta ar tauku saturu vismaz 82%;
  • Himalaju sāls pēc garšas.

Kas jādara?

Karameles gatavošanas procesā jāņem vērā, ka vēlams izmantot katliņu ar biezāku dibenu, kuru sakarsē, pirms tiek iebērts cukurs. Kā arī cukura maisīšanai ieteicams izmantot silikona lāpstiņu, jo tā ir plastiskāka un kustīgāka.

Sakarsēta katliņā pakāpeniski kausē cukuru, rūpīgi to maisot ar lāpstiņu.

Saldo krējumu uzvāra. Tas nepieciešams, lai izvairītos no kunkuļiem.

Tad sakarsēto krējumu pievieno izkausētajam cukuram. Tas jādara pakāpeniski, nemitīgi maisot topošās karameles masu.

Tad visu pavāra divas minūtes. Ja kunkulīši tomēr radušies, liek lielāku liesmu un ar lāpstiņu tos izspaida.

Tad karamelei pievieno sviestu un ar blenderi sakuļ līdz viendabīgai masai. Ja sviests atdalās no pārējās masas, tad viss kopā atkārtoti jāuzsilda. Ja kārojas, var pievienot sāli.

Pēc pagatavošanas ļauj karamelei nostāvēties dažas stundas ledusskapī.

Lai izdodas un labi garšo!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu