Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kāpēc neizmest dažādu garšaugu kātiņus?

Garšaugi. Ilustratīvs attēls.
Garšaugi. Ilustratīvs attēls. Foto: Tetiana Shumbasova/Shutterstock.com

Dilles, pētersīļi, kinza, rozmarīns, timiāns - garšaugi, kuriem nereti izmantojam tikai lapiņas, kātus izmetot. Bet tā darīt nevajag!

Jā, taisnība, ne vienmēr receptē iederas, piemēram, resnie diļļu kāti vai stingrie rozmarīna stiebri, un izmantojam tikai šo garšaugu smalkākās daļas, bet tas nebūt nenozīmē, ka pārējais ir slikts, nevērtīgs un nav izmantojams.

Garšaugu kāti arī ir garšām un smaržām bagāti un tos pilnīgi noteikti var kā kaltēt, tā saldēt un izmantot vēlāk. Kur? Dažādās mērcēs un buljonos - novārot, lai garšaugi atdod savu garšu, bet pirms pasniegšanas tos no kopējā katla izņem, ja esi drošs, ka tekstūra nebūs patīkama.

Galvenais, lai paveikts svarīgākais darbiņš - nodotas garšas.

Saimnieko gudri un taupīgi!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu