Rudens ir dzērveņu laiks. Lielās ogas varam iegūt no audzētājiem, bet arī mežs baro ar vitamīniem, kur šīs skābi rūgtās vitamīnu bumbas varam salasīt. Jautājums - kā tās uzglabāt, lai pēc iespējas veselīgākas?
Pēc sentēvu metodes: svaigas dzērvenes visam gadam
Varētu šķist, ka svaigas ogas saglabāt mēnešiem ilgi ir neiespējami.
Pirmais, kas nāk prātā, - vārīt vai saldēt, bet ir kāda sentēvu metode, kuru izmanto saimnieki un saimnieces arī šodien un galvo, ka darbojas. Un labākais, ka viss ir ļoti vienkārši!
Ogas, ūdens un burka ar vāciņu - viss, kas nepieciešams!
Tīras ogas saber burkā, pārlej ar aukstu, tīru (ieteicams novārītu un atdzesētu) ūdeni un cieši aizskrūvē vai uzspiež plastmasas vāciņu, lai burka kārtīgi aizvērta. Glabā vēsā vietā, prom no saules stariem.
Ogas būs kā tikko lasītas līdz nākamajai ražai!
Iedvesmai gardas receptes: