Katrs zibakcijas dalībnieks saņems olu iepakojumu un vēl citus pārsteigumus. Visiem kopā būs iespēja piedalīties unikālā pasākumā, parādīt kopējo spēku un palīdzēt mazturīgajām ģimenēm un senioriem.
Reģistrēšanās dalībai ŠEIT.
Pasākumā norisināsies arī citas aktivitātes.
Turpat uz vietas būs "Olas ir spēks!" pavāru busiņš, kurā bez maksas varēs nogaršot dažādus olu ēdienus.
Uz pasākumu aicināts ikviens sabiedrības loceklis, olu mīlis, sportists vai veselīga uztura piekritējs.
Turklāt "Olas ir spēks!" pavāru busiņš viesosies pie Jaunās Teikas birojiem no plkst. 8.00 līdz plkst.9.30, kā arī Mūkusalas biroju kompleksa teritorijā no plkst. 15.00 līdz plkst.17.00 Tāpat svinības turpināsies arī 15.oktobrī - Iecavā, kur 11.30 - 12.30 Iecavas stadionā būs iespēja gan nobaudīt olu ēdienus, gan piedalīties kopējā aktivitātē - kustības logo atveidē.
Kas vērtīgs olās?
Ola ir izcili daudzpusīgs proteīna avots, kas satur 13 dažādas būtiskas uzturvielas vienā garšīgā, pieņemamā veidolā. Olas vispusīgais labums sniedz daudz dažādu priekšrocību cilvēkiem jebkurā vecumā un dzīves posmā visā pasaulē. Kā, piemēram, smadzeņu darbības uzlabošana, fiziskā spēka attīstīšana, bērna augšanas veicināšana - ola var visu!
Olas lietošanai uzturā ir vairāki ieguvumi veselībai. Ola ir viens no visvairāk barojošajiem pārtikas produktiem uz planētas, viena liela ola nodrošina 13 nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas, un 6 g augstas kvalitātes olbaltumvielu jeb proteīnu.
Daudzas no olās atrodamajām uzturvielām parasti tiek patērētas nepietiekami, taču tās ir nepieciešamas kā daļa no veselīga uztura, lai izvairītos no nopietnām veselības problēmām. To uzturvielu lieliskā biopieejamība jeb uzsūkšanās organismā (94% vārītām olām) nozīmē, ka olas spēj tieši uzlabot cilvēku veselību visā pasaulē, veicinot labāku dzīvi visiem.
Augstais uzturvielu blīvums ļauj tām atbalstīt ķermeņa dabisko imūnsistēmu, veicināt fizisko augšanu un palīdzēt bērna smadzeņu attīstībai.
Kā arī pastāv ieguvums mūsu planētai. Olas ir zemas ietekmes olbaltumvielu avots, un tām ir vismazākā ietekme uz vidi no kopējiem dzīvnieku olbaltumvielu avotiem, un tās ir salīdzināmas ar dažiem augu izcelsmes pārtikas produktiem.