Kā izvārīt lielāku daudzumu olu un aizmirst par piņķerīgo lobīšanu? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ekrānuzņēmums no Tiktok video, kolāža

Ja kārojas notiesāt vienu vai divas vārītas olas, tad ielikt to katliņā, izvārīt un pēc tam nolobīt nav nekādu problēmu, bet ja olas vajag vairāk?

Ir virkne dažādu padomu, kā atvieglot olu čaumalas nolobīšanu, tomēr, ja olas ir svaigi dētas, palīdzēt nevar teju nekas. 

Ja jāgatavo salāti, jāvāra, piemēram, ducis olu un pēc tam vēl tās visas jānoloba - pacietības mērs var tikt pārbaudīts, bet ir kāda alternatīva metode - olu vārīšana cepeškrāsnī.

Tīri tehniski tā nebūs gluži vārīšana, jo olas neatrodas ūdenī, darbiņu paveiks tvaiks. Ar šo metodi dalījusies kāda Tik Tok lietotāja.

Kas tev būs nepieciešams?

  • 2 cepeštrauki (viens lielāks, otrs mazāks, bet dziļāks)
  • Olas
  • Ūdens
  • Nedaudz eļļas

Kas jādara?

  • Mazāko pannu viegli ietauko un iesit tajā nepieciešamo olu daudzumu;
  • Liec mazāko pannu lielajā, kur ielej arī ūdeni tik daudz kā olu masas augstums mazākajā cepeštraukā;
  • Liec visu krāsnī 160 grādos uz aptuveni 30 minūtēm.

Šī metode būs piemērota tiem, kuriem ļoti, ļoti nepatīk lobīt olas. Ietaupīsi laiku, jo, kamēr olas būs krāsnī, varēsi paveikt citus darbiņus. Pēc tam atliks olas izņemt no cepamtrauka, ļaut tām atdzist un sasmalcināt nepieciešamajam ēdienam.

Skaties video šeit:

@jamiefielding_ Reply to @christygclay so much easier than trying to peel eggs. #eggssalad#howtoboileggs#nopeeleggs#easypeelhardboiledeggs#hardboiledeggs#breakfastideas#highproteinbreakfast #eggsalad#eggsaladsandwiches#EasyWithAdobeExpress #eatmore#healthytok#cookingtok#foodtok ♬ original sound - Kitchen Hacks & Nutrition
Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu