Vaicājot, kurā dienas laikā ēst putru ir visveselīgāk, 68,2% respondentu pauda, ka no rīta, savukārt 18,8% sacīja, ka jebkurā ēdienreizē. “Lai gan mūsdienās ir daudz dažādu alternatīvu brokastīm, auzu pārslu popularitāte joprojām ir ļoti augsta, jo īpaši ar dažādām papildu garšām,” saka I.Švarce, piebilstot, ka iedzīvotāji arvien vairāk iegādājas “Rīgas Dzirnavnieka” ražotās auzu pārslas, tāpēc šogad uzņēmums auzas iepircis par 30% vairāk nekā iepriekšējā gadā, tādējādi nodrošinot Latvijas tirgu ar pieprasīto produktu.
“Putras tradicionāli tiek uzskatītas par sātīgu brokastu ēdienu, un to apstiprina arī aptaujas dati, bet patiesībā putra var būt arī lielisks launags bērniem pirms pulciņiem vai treniņiem, vai lielisks veids, kā aizstāt pēcpusdienas našķi ar ko veselīgāku,” saka Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Guna Bīlande.
visbiežāk iedzīvotāji putras papildina ar sviestu vai ievārījumu, ko respondenti attiecīgi norādīja 47,1% un 42,4% gadījumu. Vēl samērā daudz cilvēku jeb 19,9% putrām mēdz pievienot ogas un augļus.
“Auzu pārslu putra ar pienu ir visu laiku favorīte kombinācijā ar ievārījumu un sviestu. Es gribētu aicināt biežāk pievienot putrai ne tikai svaigus vai saldētus augļus, bet pamēģināt arī tā saucamās sāļās putras, kad putrai pievieno svaigus vai termiski apstrādātus dārzeņus, saka G.Bīlande.
Analizējot datus padziļināti, var secināt, ka sviestu kā papildu piedevu daudz biežāk izvēlas vecumā no 55 līdz 63 gadiem, ko norādīja 57,8% respondentu, savukārt jaunāki cilvēki, kuri ir vecumā no 18 līdz 24 gadiem, labprātāk izvēlas ievārījumu, paužot to 70,6% gadījumu.