Būs garšīgi ⟩ No 16. līdz 18. septembrim norisināsies Rīgas Rudens Street Food Festivāls

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
European Streetfood Awards (ESFA) Latvijas posms 2019. gadā
European Streetfood Awards (ESFA) Latvijas posms 2019. gadā Foto: Publicitātes foto

No 16. līdz 18. septembrim Andrejsalā Street Food Salas teritorijā notiks "Rīgas Rudens Street food festivāls ", kura laikā tiks noteikts šī gada labākais Latvijas ielu ēdināšanas kultūras uzņēmums, kuram tiks dota iespēja pārstāvēt Latviju European Street Food Awards 2022 (ESFA) fināla ceremonijā Minhenē.

ESFA Latvijas posms tiek organizēts jau otro reizi un pulcēs kopā Latvijas labākos, drosmīgākos street food ēdinātājus, lai noskaidrotu, kurš ēdiens un ēdinātājs tiks atzīts par labāko. Sacensību galvenā balva ir ceļazīme uz ESFA fināla sacensībām Minhenē šī gada oktobrī (7.-9.oktobris), kā arī praktisks atbalsts sagatavošanas darbiem. Organizāciju ESFA 2017.gadā izveidoja Lielbritānijas street food balvu apvienība (British Street Food Awards), ar mērķi attīstīt street food ēdināšanas kultūru gan Lielbritānijā, gan Eiropas līmenī, veidojot savstarpēju, internacionālu sadarbību starp dažādu valstu ēdinātājiem. Šogad ESFA fināla sacensībās tiks pārstāvētas tādas valstis kā Lielbritānija, Zviedrija, Norvēģija, Šveice, Islande, Vācija, Somija, Dānija, Itālija, Bulgārija, Polija, Kipra, Vācija un arī Latvija.

Jau piektdien, 16. septembrī Street Food Salā publikai būs iespēja iepazīties ar sacensību dalībniekiem. Šogad sacensībām pieteikti tādi zināmi ēdinātāji kā "Vīnkalni Pizza Family", "BBQ FOODTRUCK", "Oaka Burgers", "Munch BBQ", "Gustame Churros", "Bao Bun Latvia" u.c. 17. septembris, sestdiena, būs galvenā sacensību diena, kurā žūrija vērtēs katra dalībnieka labākos, konkursam pieteiktos street food ēdienus. Žūrijas sastāvs tiks atklāts īsi pirms pasākuma. Arī pasākuma apmeklētajiem būs iespēja noteikt savu izvēli, balvas "Tautas favorīts" uzvarētāju, balsojot par savu iecienītāko street food ēdinātāju. Visbeidzot, svētdien, 18. septembrī notiks rezultātu paziņošana un lielā apbalvošanas ceremonija. Atgādinām, ka pirms trim gadiem Latvijas posmu uzvarēja "BAO BUN Latvia", kas ar savām īpašajām un gardajām taizemiešu BAO maizītēm ieguva augstu novērtējumu arī no Eiropas žūrijas, iegūstot godpilno "ESFA 2019 BEST SANDVICH" titulu.

European Street Food Awards sacensību Latvijas posms ir uzskatāms par lielāko un vērienīgāko notikumu Latvijas street food nozarē. Pasākums paredzēts bez ieejas maksas, un tā programmu papildinās dažādas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, kā arī daudzpusīgas pašmāju ēdienu un dzērienu degustācijas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu