Ko ēst rudenī?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Dragon_Fly/Shutterstock.com

Rudens atnāca neklauvējot - tā ātri, ātri un ar ievērojamu temperatūras kritumu. Pēc siltām zeķēm un siltas tējas krūzes nu jau pastiepties gribas teju katram. Nav noslēpums, ka katram gadalaikam pielāgojas arī mūsu ēdienkarte - gan tāpēc, ka organisms pieprasa ko savādāku, gan arī tāpēc, ka ir pieejami tie produkti, kas nu ir.

Atšķirībā no vasaras, kad karstums nogurdina un gribas vieglas maltītes, rudenī kārojas treknāku un sātīgāku ēdienu, apetīte pieaug.

Mesties krējuma mērču jūrās un ēst tikai makaronus nevajadzētu, jo mūsu auguma aprises mums rūp visos gadalaikos.

Kā vēsta "Postimees", olas, rieksti, zivis - laba izvēle. Bet tā kā rudens ir ražas laiks, noteikti ikdienas maltīšu gatavošanā jāizmanto ķirbji, kabači, rāceņi, kartupeļi, pupiņas, bietes, kāposti, burkāni - viss, ko dārzs dod. Zupās, sautējumos, salātos, jā, arī dārzeņu pankūkas un sacepumi būs gluži laikā.

Par ko saldāku arī var parūpēties rudens noskaņās - āboli un bumbieri lieliski garšo cepti krāsnī. Noteikti der atcerēties par visām rudenī pieejamajām ogām, kas ne vien labi garšo, bet ir arī lieliski vitamīnu avoti - smiltsērkšķi, avenes, mellenes, brūklenes, dzērvenes. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu