"Caprese" salāti: itāļu klasika jeb māksla uz šķīvja. Kā tos pagatavot izcilus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
"Caprese" salāti. Ilustratīvs attēls.
"Caprese" salāti. Ilustratīvs attēls. Foto: Brent Hofacker/Shutterstock.com

Izslavētie itāļu "Caprese" salāti, kuru galvenās sastāvdaļas ir tomāti, mocarella un baziliks, ir lielisks pierādījums tam, ka nereti vienkāršāko produktu savienība mēdz būt patiesi izcila. Ir gan jāievēro kāds pavisam vienkāršs noteikums.

Salāti no trīs pamatsastāvdaļām - zināmi visā pasaulē un tiek slavēti. Kā tas iespējams? 

Patiesībā jau viss ir ļoti vienkārši. Vienkāršu recepšu galvenais noslēpums ir kvalitatīvas sastāvdaļas. Ja katrs produkts, ko izmanto ēdiena pagatavošanā, ir izcils, arī galarezultāts liks garšas kārpiņām gavilēt.

Un tieši tagad ir vispiemērotākais laiks šīs Itālijas klasikas pagatavošanai. Kāpēc? Jo dārzos aug svaigs baziliks, kura smarža ieskauj un liek aizrauties, bet siltumnīcas pilnas ar tomātiem, kuri tieši tagad ir tik gardi kā nekad. 

Kā vēsta portāls "Independent", noteikti nevajag baidīties "Caprese" salātu šķīvi padarīt vēl košāku un daudzveidīgāku, kombinējot dažādu krāsu un formas tomātus vienuviet - tas rezultātu padarīs tikai izcilāku.

Tiesa, neatņemama sastāvdaļa ir arī mocarellas siers pēc katra gaumes.

"Caprese" salātu pamatsastāvdaļas Itālijas karoga krāsās. Ilustratīvs attēls.
"Caprese" salātu pamatsastāvdaļas Itālijas karoga krāsās. Ilustratīvs attēls. Foto: sarkao/Shutterstock.com

Šie salāti nav iedomājami arī bez olīveļļas un sāls. Olīveļļa ir dažādas kvalitātes, kas ietekmē gan tās garšu, gan smaržu. Nav jāizvēlas dārga olīveļļa, bet gan tāda, kuras garšas īpašības liekas tev patīkamas un kas nenomāks pārējās sastāvdaļas.

Sāls, jā, sāls ir obligāta sastāvdaļa. Šī garšviela izceļ tomātu saldumu un skābenumu. Pētot dažādas receptes, iesaka izmantot rupjāku sāli vai arī sāls pārslas, lai piešķirtu ekstra tekstūru un vieglāk kontrolētu izmantotā sāls daudzumu.

Vēl viena garšviela, kas šajos salātos iederas, ir pipari. Un te der atcerēties zelta likumu, ka svaigi maltas garšvielas allaž būs aromātiskākas un garšām bagātākas, tāpēc, ja kārojas kripatiņu pikantuma arī tomātu šķīvī, tad priekšroku dod piparu gabaliņiem, kas nupat izbiruši no dzirnaviņām pēc veiklām roku kustībām.

Izbaudām sezonas labumus, kamēr ražas laiks! 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu