Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pabeidz gurķu sezonu ar glanci: 14 daudzveidīgi gurķu salāti burkās

Raksta foto
Foto: Receptes.lv lasītāji, Receptes.lv kolāža

Kad smukākie gurķi samarinēti, sasālīti un saskābēti, pēdējos ražas viļņus vai tos gurķus, kas izauguši lielāki, nekā gribētos, var griezt dažādos gabaliņos un likt burkās dažādās mērcēs kopā ar citiem dārzeņiem un baudīt ziemā pasakainus salātus. 

Mazliet noderīgas informācijas par gurķiem:

Gurķu salātiem var bez bēdas izmantot gurķus, kas šķiet pārauguši. Ja miza cieta - nomizo, ja sēklas lielas un cietas - tās vienkārši izņem.

Neizmet gurķus, kas ir apvītuši. Dod tiem iespēju auksta ūdens peldē. Ja gurķi nav pārāk savītis, aptuveni divu stundu laikā tie kļūs atkal stingri.

Iesakām, ja kādu recepti gatavosi pirmo reizi, neaizrauties ar lielas porcijas gatavošanu. Pirmajā gadā vislabāk pagatavot nedaudz mazāk, lai gūtu pārliecību, ka gala rezultāts tev garšo un jau nākamgad gatavot vairāk.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu