Visdažādākās krāsas, izmēri un garšas: "Tomātu parāde 2022" Dabas muzejā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Tomāti. Ilustratīvs attēls.
Tomāti. Ilustratīvs attēls. Foto: p_ponomareva/Shutterstock.com

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 17. līdz 21. augustam norisināsies tradicionālā tomātu izstāde. Tajā vienkopus varēs apskatīt vairāk nekā 300 dažādas tomātu šķirnes.

Selekcionāri ik gadu rada jaunas un arvien neparastākas tomātu šķirnes, tās pārsteidz gan ar savu izmēru, formu un krāsu, gan garšas īpašībām. Izstādē būs iespēja apskatīt gan Latvijas selekcionāru jaunākās, gan pasaulē jau labi zināmās un ievērību ieguvušās tomātu šķirnes, ko savos dārzos izlolojuši pašmāju kolekcionāri.

Daudzveidīgajā tomātu krāsu paletē un izskata dažādībā katrs varēs atrast un iegādāties savai gaumei piemērotu šķirņu sēklas, ko jau nākamajā gadā izaudzēt savā dārzā.

Izstādē piedalīsies dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri: Austra Zaļuma (Dobele), Darja Jurevič (Rīga), Ludmila Kodzasova un Artūrs Vicups (Rīga), Inese Andersone (Dobele) kā arī ilggadējie sadarbības partneri - zemnieku saimniecība "Neslinko" (Ķekava). Tās kolekcionāri piedāvās apskatīt sen zināmas un iemīļotas tomātu genofonda šķirnes.

Kā ierasts, izstādes laikā ikviens interesents varēs iegādāties un pasūtīt tomātu sēklas, kas reģistrētas VAAD reģistrā, un saņemt konsultācijas no vadošajiem Latvijas tomātu audzētājiem.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu