Kādus ēdienus labāk nepasūtīt piegādei uz mājām? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: teved_np3/Shutterstock.com

Nevar noliegt, ir ļoti ērti, kad šad un tad maltīšu gatavošanu varam aizstāt ar iecienītu ēdienu pasūtīšanu no iemīļota restorāna/kafejnīcas uz mājām, kad atliek tikai izvēlēties, norēķināties, sagaidīt kurjeru un uzservēt to, ko nu esam paši izvēlējušies. Bet ir kāds bet.

Virkne ēdienu transportēšanas rezultātā var līdz tavām namdurvīm nonākt ne tādā izskatā, garšā un tekstūrā, kādu to saņemtu, pasūtot ēdināšanas iestādē uz vietas vai gatavojot pats. 

Portāls "Insider" ir apkopojis ēdienu sarakstu, kuri piegādes dēļ varētu nebūt tādi, kādus tos vēlētos baudīt.

Frī kartupeļi

Jā, diemžēl it kā tik ļoti vienkāršais ēdiens arī var likt vilties, ja pasūti to ar piegādi. Kāpēc? Viss ļoti vienkārši - labu gribot, pēc pagatavošanas maltīte tiek iesaiņota, lai varam to baudīt siltu, bet kondensāts, kas rodas iepakojumā, no ārpuses kraukšķīgo, bet viducī patīkami mīksto kartupeli padara slapju.

Smūtiji

Šie augļu un dārzeņu dzērieni ir radīti, lai tos baudītu tūdaļ pēc pagatavošanas. Kad tos ilgāk uzglabā un vēl transportē nezināmā temperatūrā, baudāma dzēriena vietā glāzē var būt noslāņojusies masa, kas ne labi izskatās, nedz arī garšo.

Saldējums

Ir gandrīz nereāli saņemt saldējumu tā, lai tas nebūtu ne kripatiņu pakusis, jo diez vai piegādātāji, kas ved ēdienu no ēdināšanas iestādēm, pa ceļam tur to speciālās saldētavās.

Kraukšķī panēti ēdieni

Ir riskanti pasūtīt jebkādus rīvmaizē, kukurūzas pārslās vai citos kraukšķos panētus ēdienus. Vienalga, vai tā ir vista vai mocarellas siera uzkodas. Kraukšķīga garduma vietā, ļoti iespējams, saņemsi pasūtīto našķi ar mitru panējumu.

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mark König/Unsplash.com

Nūdeļu zupa

Ja vien neesi drošs, ka nūdeles tiek iepakotas atsevišķi no buljona vai arī piegāde aizņems ļoti īsu laika posmu, no šā ēdiena pasūtīšanas arī der atturēties, ja vien tev nav iebildumu zupas vietā ēst ļoti uzbriedušas nūdeles ar dažām lāsēm buljona.

Lasis un līdzīgie ēdieni, kuri pēc cepšanas vēl gatavojas

Lasis, steiks, jūras ķemmītes - ēdieni, kas jābauda tūdaļ pēc pasniegšanas, jo siltumā tie turpina gatavoties, pat pārgatavoties līdz brīdim, kad ēdiens no vienkārši "nav labi" kļūst pat nebaudāms. Esi uzmanīgs!

Protams, mūsu minētie ēdieni ne vienmēr pēc piegādes liek vilties, jo ir restorāni, kuriem ir savi knifiņi, kā ēdienu vislabāk iepakot, un arī kurjeri mēdz strādāt kā zibenszeļļi, tomēr, pasūtot tieši šos ēdienus, jābūt gatavam, ka viss var nebūt tik labi kā gaidi.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu