Policija skaidro ⟩ Vai šašlikus drīkst cept parkos un daudzdzīvokļu nama pagalmos

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Šašliku sezonai ritot pilnā sparā, daudziem pilsētniekiem rodas loģisks jautājums - vai tiešām grilēšanas priekus Rīgā bez bažām var izbaudīt tikai privātmāju īpašnieki?

Pie ūdenstilpēm vai citās publiskās vietās drīkst cept šašlikus, izmantojot grilu, mangalu un šašlika cepamo ierīci, lai ogles nekādā veidā nesaskartos ar zemi, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) mājas lapā skaidro Aigars Monahovs, RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks.

Izmantojot mangalu, grilu, vai citu šašlika cepamo ierīci, nedrīkst nodarīt kaitējumu apstādījumiem, trešajām personām, kā arī tā lietošanā jāievēro ugunsdrošības noteikumi un ražotāja instrukcijas.

Ievērojot augšminētās prasības, šašlikus drīkst cept kaut piemājas parkā vai daudzdzīvokļu nama pagalmā,

savā Twitter kontā apstiprina policija.

Tas gan neattiecas uz ugunskuriem –

ugunskuru kurināšana ārpus pašvaldības speciāli šim nolūkam iekārtotām vietām visās Rīgas administratīvās teritorijas publiskajās vietās ir aizliegta,

izņemot pašvaldībā saskaņotu pasākumu norises laikā un vietā, kā arī valsts noteiktās svētku, atceres un atzīmējamās dienās, nebojājot apstādījumus un ievērojot ugunsdrošības prasības.

Par ugunskura kurināšanu neatļautā vietā

piemēro naudas sodu līdz 140 eiro.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu