"Kartupeļu salāti krievu stilā": interesanta ēdienkartes izvēle NATO samita laikā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Irina Khokhlova/Shutterstock.com

Madridē šonedēļ norisinājās NATO samits. Mēs šoreiz no politikas solīti atkāpjamies un iesoļojam NATO samita kafejnīcā. Kā ziņo "Reuters", kāda no ēdienkartes pozīcijām likusi manāmi aizdomāties. Pie mums šos salātus dēvētu par rasolu vai olivjē (konkrēti nevaram pateikt, jo nezinām precīzu sastāvdaļu sarakstu).

Kamēr NATO samitā Madridē, Spānijā tika vēl gaidīts ASV prezidents Džo Baidens un citi līderi, starptautiskas amatpersonas un žurnālisti bija manāmi sašutuši, kāda restorāna ēdienkartes augšgalā ieraugot "krievu salātus".

Zirņu, kartupeļu, burkānu un majonēzes maisījums bieži ir Spānijas restorānu ēdienkartē, taču laikā, kad Krievija tiek atzīta par drošības apdraudējumu alianses jaunajā stratēģiskajā koncepcijā saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā, šāda ēdiena nosaukuma izvēle liekas neatbilstoša un raisa apjukumu.

""Krievu salāti" NATO samitā? Esmu nedaudz pārsteigts par šādu ēdiena izvēli," Spānijas medijam "La Sexta" sacīja žurnālists Inaki Lopess.

Lai gan salātu nosaukums ir pārsteidzis daudzus, tiek ziņots, ka tos izpārdeva dažu stundu laikā.

Kad Santakrusas pilī Madrides centrā uz banketu ieradās aizsardzības un ārlietu ministrs, ēdienkarte tika mainīta.

Spāņu šefpavārs Hosē Andress, kurš piedalījies "Netflix" raidījumā "Chef's Table" un bija atbildīgs par maltīti, pasniedza klasiskās uzkodas - tapas, bet pievienojot klāt  "tomātu klimpas", nosaucot ēdienu par "ukraiņu salātiem".

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu