Trīs ieteikumi, kā auksto zupu padarīt veselīgāku

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: MyraMyra/Shutterstock.com

Vasara un aukstā zupa ir nedalāmas lietas. Arī šo gardo, atvēsinošo ēdienu ir iespējams padarīt ne vien garšīgu, bet arī veselīgāku un organismam vērtīgāku? Kā? Lasi zemāk!

Nemizo gurķus

Tieši gurķu mizā ir liels daudzums šķiedrvielu, kas organismā tiek gremotas aptuveni divas stundas. Pateicoties tam, cilvēks ilgstošāk nejūt izsalkumu, bet, ja dārzenis tomēr tiek notīrīts, šis process organismā tiek samazināts līdz 20 minūtēm.

Pievieno daudz zaļumu

Šajos produktos ir daudz šķiedrvielu un B vitamīnu. Īpaši lietderīgi aukstajai zupai būtu pievienot kinzu vai rukolu. Rukolā ir ne tikai daudz noderīgu elementu, bet arī neliels rūgtums un skābums, kas ļauj ēdienam nepievienot mārrutkus un sinepes. Jā, tā vairs nebūs latvieša klasiskā aukstā zupa, bet reizi pa reizei taču der izmēģināt ko jaunu? Arī skābenes būs lieliska izvēle aukstās zupas gatavošanai.

Atsakies no desas

Vairumā šo produktu ir grūti atrast ko vērtīgu, tieši otrādi, to bieži iekļauj neveselīgo produktu sarakstā, jo tās mēdz saturēt daudz sāls, tām mēdz pievienot dažādus garšas pastiprinātājus un krāsvielas. Ja zupu kārojas baudīt ar gaļu, labāk izmēģināt pievienot vārītu vistu vai liellopu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu