Vai siltajās dienās ēdam saldējumu vairāk?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Butus/Shutterstock.com

Dienas arvien siltākas, nu var teikt - vasara patiesi ir klāt. Līdz ar siltajiem laikapstākļiem apēst kārojas ko savādāku nekā aukstās un pelēkās dienās. 

Pirmajās siltajās jūnija dienās Rimi veikalos vairākkārt audzis pieprasījums dažādās vasarīgās produktu kategorijās: salīdzinot ar pircēju interesi vēsajā maija izskaņā, saldējuma noiets divkāršojies, un daudz vairāk nekā parasti pircēji iegādājušies arī augļus, vasarīgus dzērienus un sauļošanās kosmētiku.

“Saldējums ir sezonāls produkts, kas šogad, līdzīgi kā vasara, ir drusku slinks un kavējas ieņemt pirktāko produktu līderpozīcijas. Tomēr līdz ar siltāka laika iestāšanos redzam arī pircēju intereses atgriešanos,” stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Pircēju paradumi rāda, ka Latvijā iecienītākie joprojām ir vietējie saldējumi un tā saucamo klasisko garšu – plombīra un šokolādes – saldējumi vafeļu glāzītēs vai uz kociņa.

Vienlaikus aizvien vairāk ražotāju attīsta jaunas garšas, kādas vēl nesen nevarēja pat iedomāties – piemēram, saldējumu ar siera garšu, kefīra saldējumu, saldu un sāļu garšu kombinācijas.

Tomēr saldējums nav vienīgais produkts, ar kuru konkrētā mazumtirdzniecības tīkla pircēji sevi lutina, svinot vasaras sākšanos. Pirmajās karstajās dienās, salīdzinot ar maija pēdējām četrām dienām,

pieprasījums pēc ķiršiem audzis desmitkārt,

sauļošanās kosmētiku pircēji iegādājušies sešas reizes biežāk, bet četras reizes lielāka bijusi interese par aprikozēm un rozā vīnu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu