Vēl garšīgāka, bet dārgāka: kādu nākotni prognozē kafijai?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com

Kafija - dzēriens bez kura daudzi ne vien Latvijā, bet visā plašajā pasaulē nespēj iedomāties savu dienu. Bet kāda solās būt kafijas nākotne?

Kafijas audzēšanu ietekmē vairāki faktori, tostarp arī klimata pārmaiņas. Dažviet, kur reiz kafija audzēta, to darīt vairs nav iespējams, toties parādās jauni reģioni, kur kafijas audzēšana ir relatīvs jaunums, piemēram, Ķīna, Latvijas Radio raidījumā "Zināmais nezināmajā" skaidroja "Andritto" kafijas grauzdētavas vadītājs, barista Andris Petkēvičs un "Kalve Coffee" īpašnieks Gatis Zēmanis.

Eksperti stāsta, ka Dienvidamerikas un Āfrikas kafijas audzētājus ietekmē ne vien sausums un globālas klimata pārmaiņas, bet arī lietus mežu izciršana.

Gatis Zēmanis uzskata, ka kafija ar laiku kļūs tikai garšīgāka un baudāmāka, pateicoties tam, ka audzētāji ar lielāku rūpību pieiet lauku apsaimniekošanai: "Esmu ļoti optimistisks, ka kafija būs vienmēr, arī pēc 50 gadiem. Vienkārši tā būs grūtāk pieejama, jo cilvēku kļūst vairāk, arī Āzija, kur ir tējas dzērēju nācijas, sāk dzert kafiju."

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu